cultura

Castells

Les quatre colles de Tarragona coronen amb èxit el pilar caminant

L'última vegada que totes les colles locals van arribar amb èxit a l'Ajuntament va ser el 2012

Els del Serrallo confirmen la seva solvència

En més de deu minuts de festa hi ha pocs instants que respirin tant respecte, intensitat i emoció com quan des del balcó de l'Ajuntament de Tarragona baixa la faixa que abraçarà amb força l'enxaneta dels pilars caminant de les colles de la ciutat que, un cop arriben després de completar els cinc-cents metres que separen les escales de la catedral de l'edifici del consistori municipal, reben l'esclat del públic que els ha estat esperant, impacient. Ahir, per primer cop des del 2012, les quatre colles van viure amb èxit aquest moment que molts tarragonins esperen durant tot l'any. Les grans –Xiquets de Tarragona i Colla Jove– van completar amb èxit el darrer examen de les festes amb un aprovat amb què van revalidar la llenya de l'any passat i les dues petites –del Serrallo i Sant Pere i Sant Pau– van mantenir l'èxit amb construccions ràpides i sòlides. Menció a banda es mereixen els del barri mariner, que aquest dissabte van completar el seu pilar mantenint la solidesa que avalen 21 anys d'execució amb èxit, tot un rècord que demostra la constància dels del Serrallo en la diada de la Mercè i que ahir van rubricar amb un pilar rebut amb l'ovació de tota la plaça.

Des de l'any 2012 que la plaça de la Font de Tarragona no veia arribar abon port les construccions de les colles locals, una fita que sempre és sinònim d'èxit i que ahir va evidenciar que el valor i la força de les colles de la ciutat encara té –i per molts anys– la força per emocionar el públic. El recorregut de prop de 500 metres –mig quilòmetre– les 19 escales de la catedral, que totes quatre colles van completar amb èxit, i els quatre esglaons del palau municipal són alguns dels esculls que cada any han de superar les colles tarragonines, que enguany van baixar molt picades.

Tot i els canvis de baixos que van decidir les colles participants, totes quatre van completar el recorregut amb temps ràpids, entre els quals destaquen la ràpida execució de la Colla Jove, Sant Pere i Sant Pau i del Serrallo, que en menys de deu minuts van completar el trajecte entre l'arrencada i el final de recorregut a la plaça de la Font. Els Xiquets van superar per poc aquest temps però, afortunadament, cap dels participants van caure en els esculls del camí que són tradicionalment més perillosos, com la baixada de la Misericòrdia o les escales finals de l'Ajuntament. Abans de la demostració de força dels pilars caminant, les colles locals van signar una jornada castellera en què van desplegar algunes de les seves armes. L'última trobada castellera de la festa major tarragonina ens deixa un 3de8 i un 9de7 de la Colla Jove; un 3de7a i un 4de7a càrrec dels de Sant Pere i Sant Pau, junt amb un 3de8 i un 4de8 dels Xiquets de Tarragona i un 3de7, i un 3de7a dels del Serrallo.

L'actuació del dia de la Mercè deixa el bon gust de boca de les colles locals que, tot i els triomfis i disgustos d'aquests dies, ahir van tancar la celebració de Santa Tecla amb un somriure. L'any vinent, més i millor, si es pot.

LA XIFRA

21
anys
són els que es compleixen de la baixada del pilar dels Xiquets del Serrallo sense caure per la diada de la Mercè.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lluís Riera
Novel·lista

“Volia escriure un ‘thriller’ negre i cru ambientat a la Catalunya interior”

Barcelona
MÚSICA

Músics d’Els Pets, Umpah-Pah, Sopa de Cabra i Lax’n’Busto homenatjaran Marc Grau

barcelona
CRÒNICA

Lucia Fumero enamora a Vic amb el seu ‘Folklore’

art

Sala Dalmau, 45 anys i com el primer dia

barcelona
còmic

El Manga Barcelona celebra 30 edicions amb un cartell de Naoki Urasawa

barcelona
ÒPERA

Ollé aixeca l’òpera de Xostakóvitx com a ‘thriller’ per empoderar la dona

BARCELONA
música

Ramoncín i Marky Ramone actuaran a La Mirona, que obrirà el curs amb el segon Mirorock

salt
Cultura

Mor als 43 anys el DJ i productor musical barceloní Víctor Palomo

música

Les festes de la Mercè homenatjaran Zeleste amb un gran concert

barcelona