cultura

Reus s'omple de foc i festa per Misericòrdia

Els Xiquets de Reus, el ball de diables i el seguici festiu, protagonistes dels actes centrals de la jornada

La zona del santuari de la Mare de Déu de Misericòrdia de Reus va ser l'escenari ahir dels actes centrals de la festa major petita de la capital del Baix Camp. Foc, música i devoció van ser un cop més els elements de la celebració, que es va tancar ja entrada la nit.

Els gegants, protagonistes

Al matí, i després d'una missa presidida per l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, es va celebrar un dinar popular que va donar pas posteriorment a la ballada dels gegants, els nanos i el bestiari de la ciutat. En aquest sentit, cal destacar que les d'enguany han estat unes festes de Misericòrdia marcades pels seixanta anys de la parella dels gegants japonesos i pel trentè aniversari del Carrasclet. Més tard va ser l'hora de l'actuació castellera dels Xiquets de Reus, que abans-d'ahir ja havien brillat davant del seu públic a la plaça del Mercadal.

Un dels actes més esperats de les festes de Misericòrdia, la baixada del ball de diables de Reus, va arribar després, i va fer el seu recorregut habitual des de la plaça de la Pastoreta fins al santuari. Allà, l'Àliga de la capital del Baix Camp va fer la seva majestuosa entrada a l'interior d'un santuari ple a vessar per dur-hi a terme el ball solemne curt amb l'acompanyament musical de la Cobla Reus Jove.

Posteriorment, es va viure un dels instants més emotius de la jornada amb la cantada general dels Goigs de Misericòrdia, que van servir per donar pas a la part final de la celebració de la diada de la Mare de Déu reusenca.

L'encesa del Drac i la Víbria de Reus, amb l'entorn del santuari a les fosques, va aixecar una gran expectació abans de la gran carretillada dels diables ganxets. El foc, sempre protagonista per Misericòrdia, es va fer admirar encara més pel públic un cop es va iniciar el piromusical de Pirotècnia Igual, amb què es va cloure el dia de festa.

Pel que fa als actes posteriors que se celebraran durant els propers dies, la cinquena edició de la Trobada de Balls de Diables del Baix Camp, que tindrà lloc el primer dia d'octubre, és l'activitat més destacada. Concerts, vermuts a la fresca, visites guiades i teatralitzades i cinema en versió original, així com la celebració de
la 23a edició de les Jornades de Rol de Reus, tancaran el programa de Misericòrdia 2016.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia