cultura

Les passades de la Patum tindran un itinerari estable

Els salts que escullen les personalitats s'hauran de fer dins el recorregut prèviament definit

La mesura evita que els passacarrers canviïn en funció de qui siguin els regidors i els administradors

Els salts de les passades de Patum que han de triar els regidors i els administradors s'hauran de situar forçosament als carrers que s'estableixin dins el recorregut del passacarrer. Així es va acordar en la reunió d'aquest divendres de la Junta del Patronat de la Patum, l'entitat organitzadora de la festa. D'aquesta manera, s'evitarà que l'itinerari s'hagi d'adequar cada any, en funció dels domicilis dels administradors, i cada quatre, segons els dels regidors. Amb aquesta mesura, el patronat vol aconseguir que les passades de Patum tinguin un recorregut per la ciutat més estable que fins ara.

L'organització de la Patum seguirà treballant en els recorreguts de les passades, que “estan pràcticament tancats però queden alguns serrells i detalls per acabar de polir”. La voluntat del patronat és tancar aquests itineraris definitivament a principis del 2017.

Un acte per fer 11 anys

La reunió del patronat també va servir per parlar de l'onzè aniversari de la declaració de la Patum com a obra mestra del patrimoni oral i immaterial de la humanitat per part de la Unesco. A diferència dels altres anys, aquest 2016 tindrà un sol acte de celebració, que serà el cap de setmana del 22 i el 23 de novembre, és a dir, el cap de setmana més proper al 25 de novembre, dia en què va tenir lloc la declaració per part de la Unesco. El patronat, doncs, redueix a un sol acte la celebració davant “la feinada que ha comportat en els darrers anys organitzar els actes” i “en vista de la poca assistència als mateixos”.

En aquest sentit, es proposa que l'acte sigui un reconeixement a alguna o algunes persones que hagin treballat de forma significativa pel bé de la festa per tal que puguin explicar les seves vivències i, així, documentar els canvis que ha sofert la festa durant les últimes dècades. Per tal de realitzar aquesta documentació, es farà un treball audiovisual que serà projectat el dia de l'acte i formarà part del futur Museu de la Patum.

LA DATA

25.11.05
El dia
en què la Unesco va declarar la Patum de Berga patrimoni oral i immaterial de la humanitat

Primer pas per ser a Washington

La Patum de Berga ha iniciat els contactes amb la conselleria de Cultura i amb la direcció general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals per ser present en l'edició de l'any 2018 del Smithsonian Folklife Festival, que se celebra cada estiu a la ciutat de Washington, als Estats Units. Està considerat el festival de patrimoni cultural més important del món i tindrà Catalunya com a país convidat.

Tant la direcció general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals com el Patronat de la Patum estan interessats en el fet que la festa berguedana sigui un dels exemples del patrimoni cultural català. L'estat de les conversacions es va comunicar als membres de la Junta General del Patronat de la Patum en la reunió de divendres i es va acordar que els contactes seguiran en la mateixa línia. El treball amb la conselleria s'ha iniciat arran d'una moció presentada al ple del juliol passat per Esquerra Republicana (ERC) on demanava que es valorés l'opció de ser al festival “com una oportunitat de donar a conèixer la festa i la cultura catalanes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic