cultura

cultura

exposicions

De galeria en galeria

La segona edició del Barcelona Gallery Weekend proposa un cap de setmana de visites per exposicions de 23 galeries i cinc intervencions en espais singulars

Cinc rutes per 23 galeries i cinc intervencions artístiques en espais singulars de Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat constitueixen la segona edició del Barcelona Gallery Weekend (BGW), tres dies i mig del cap de setmana (des del vespre de dijous fins diumenge) dedicats a impulsar la visita a les galeries i espais d'art contemporani. “El més important del Barcelona Gallery Weekend és que hem arribat a la segona edició”, diu Joan Anton Maragall, president de l'associació de galeries Art Barcelona, organitzadora de l'esdeveniment.

Després de la bona experiència de la primera edició, el BGW vol tornar a “situar el galerisme d'art contemporani de Barcelona en el mapa internacional”. En aquest sentit, més d'un centenar de professionals de l'art i de col·leccionistes d'arreu del món han estat convidats a l'esdeveniment.

Però el públic general és l'altre gran beneficiari del BGW, amb una oferta concentrada i única d'art contemporani gratuïta arreu de la ciutat. “Mai havíem vist tanta gent a les galeries com l'any passat, durant aquell cap de setmana”, recorda Maragall, i aquest èxit d'unes 50.000 visites en quatre dies es vol tornar a repetir. Amb les galeries obertes d'onze del matí a set de la tarda, la programació s'ha repartit en cinc rutes: Eixample Nord, Eixample Sud, Raval, Born i Montjuïc-l'Hospitalet.

Com ja es va fer en la primera edició, s'ha organitzat el programa Composicions, que ofereix cinc intervencions en sengles espais singulars, alguns dels quals tancats al públic habitualment. Comissariat per l'equip Latitudes (format per Max Andrews i Mariana Cánepa Luna), Composicions “vol posar en valor la història cultural de la ciutat”. Així, Lúa Coderch intervindrà al Club Billar Barcelona, situat al soterrani del teatre Coliseum, amb una intervenció lumínica i sonora, en què l'arc de Sant Martí brillarà dins del local, molt poc conegut per qui no és soci del club. Un altre espai desconegut és la seu de la unitat muntada de la Guàrdia Urbana, en què Wilfredo Prieto efectuarà una acció que evoca la imatge de l'etiqueta de Levi Strauss & Co. L'acció tindrà lloc d'onze a dotze del matí de divendres a diumenge.

Un espai barceloní poc conegut però obert al públic és la Biblioteca Arús. Allà Lola Lasurt penjarà una sèrie de pintures a la balconada per evocar la donació a la institució de la feminista i maçona Assumpta Corbera. A l'Hospitalet, a l'antiga fàbrica Can Trinxet, Regina Giménez retrà homenatge a la història obrera del lloc. El pintor Robert Llimós, d'altra banda, tornarà a insuflar vida a una performance seva del 1972 en què uns corredors recorrien els espais artístics del festival d'avantguarda Los Encuentros de Pamplona. En aquest cas, els corredors faran el mateix amb les galeries participants.

El BGW, que torna a coincidir amb la fira Swab, amb qui només comparteix la festa d'inauguració al Macba, té un pressupost de 189.000 euros, amb el 55% provinent d'ajuts públics de l'Icub municipal, l'ICEC de la Generalitat, l'Ajuntament de l'Hospitalet i Acció Cultural Espanyola, que finança la visita de nou convidats internacionals. Podeu consultar la programació completa del BGW al web barcelonagalleryweekend.com.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia