cultura

exposició

L'hotel dels maies

L'empresari Jordi Clos exposa la seva col·lecció d'art precolombí al Claris

L'empresari barceloní Jordi Clos s'ha dedicat els últims anys a ordenar la seva col·lecció d'art (formada per 5.000 peces) per exposar-la temàticament als seus hotels. Ara, cada hotel és un petit museu especialitzat, i l'últim que s'ha reformat és el Claris, la joia de la seva cadena d'equipaments de luxe. A l'hotel del carrer Pau Claris li ha tocat la grossa: l'art precolombí, que Clos col·lecciona des dels anys setanta, temps en què encara es podien trobar “bones peces a bon preu”.

Els clients conviuran íntimament amb algunes d'aquestes obres; a cada habitació hi ha una o dues vitrines que contenen material artístic molt valuós. Però a Clos li agrada que tothom disfruti dels seus tresors, i per això també ha habilitat una sala d'accés obert amb mig centenar de peces.

Els fons d'art precolombí de l'empresari, conegut sobretot per la seva fal·lera per l'art egipci, consten d'uns 300 objectes, 70 dels quals els va cedir al Museu de Cultures del Món per cinc anys. Entre totes les cultures que abraça, la maia hi té un pes clau. I és també la que llueix amb més força a l'hotel. Destaquen diverses ceràmiques d'ús domèstic i funerari, amb reveladors jeroglífics; joies de jade, i relíquies que es feien servir per a rituals de sacrificis humans. Però, de totes, la peça que Clos més s'estima és una màscara olmeca que “podria lluir al Louvre o al British”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia