cultura

música

novetat discogràfica

La Girona Marxing Band publica el seu primer disc i el presenta avui al carrer

La formació de l'Escola de Música Moderna de Girona publica ‘Tremé Spirit', que aquest vespre sonarà en l'última jornada del 16è Girona Jazz Festival

La Girona Marxing Band, una formació musical i alhora un projecte pedagògic impulsats per l' Escola de Música Moderna de Girona des del 2013 –ara comença el seu quart curs–, ha enregistrat el disc Tremé Spirit, que avui presentarà en el seu medi natural, el carrer, a l'última jornada del 16è Girona Jazz Festival . “Gravar un disc també forma part d'aquesta experiència pedagògica, perquè s'han de preparar molt bé les coses i és tot un treball d'humilitat”, afirmen la coordinadora del projecte, Montserrat Cristau, i els directors i autors dels arranjaments, Xavi Molina i Rafel Rostey. El disc va ser gravat i masteritzat del 21 al 23 de març a l'estudi 5grama, de Pujals dels Pagesos (Cornellà del Terri), per Francesc Ubanell. El disc s'ha editat amb la col·laboració de la Casa de la Música, RGB, l'Ajuntament de Girona, el Girona Jazz Festival i el Black Music Festival. El disc es pot adquirir a Grup Vivaldi, en les actuacions i a les plataformes digitals.

La Girona Marxing Band està formada per una trentena de músics, que tenen entre 12 i 63 anys i que es troben cada dos dissabtes a la Marfà per assajar. “Barrejar edats i coneixements afavoreix l'aprenentatge col·lectiu. Amb el temps tots ens hem deixat anar una mica i el resultat és molt festiu, però també molt rigorós musicalment parlant, per mantenir-nos fidels a l'esperit de carrer del Mardi Gras de Nova Orleans.” Tremé és un dels barris més característics de Nova Orleans i ha donat nom també a una cèlebre sèrie de televisió que mostra com els seus ciutadans han sobreviscut al desastre de l'huracà Katrina, sempre amb música.

Tremé Spirit inclou tretze temes del repertori habitual de la formació, que té molt rodat després de molts assajos i unes quantes actuacions al carrer “tocant de memòria, sense partitura”. Hi ha temes populars americans (Whoopin' blues, Ghost town) i altres de procedència diversa fàcilment relacionables amb l'univers mestís de Nova Orleans (Bourbon Street parade, The Tremé shuffle, Blackbird special), però també una adaptació de Le petit train, dels grup francès Les Rita Mitsouko i una composició inèdita, Mula Baba, creada per Molina i Rostey per acompanyar al carrer aquest nou personatge de la imatgeria festiva de Girona, que balla funky i soul i que avui acompanyarà la Girona Marxing Band des de la plaça Sant Feliu (19.15 h) fins a la plaça del Mercadal, on a les 20.30 h la banda pujarà a l'escenari per estrenar la seva nova versió estàtica, amb guitarra, baix i bateria.

Toni Saigi i Andreu Moreno, a Valvi

El pianista Toni Saigi i el bateria Andreu Moreno oferiran avui a la Fundació Valvi el concert de cloenda del 16è Girona Jazz Festival (21 h, gratuït). Saigi i Moreno presentaran el seu primer disc, Eixorivit, que conté música divertida i molt personal, però gens pretensiosa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Ferran Aisa
Biògraf

“Les èpoques, encara que no ho sembli, sempre estan connectades”

Barcelona
Eduard Iniesta
Músic

“Dir «bon dia» al veí quasi s’ha convertit en un acte heroic”

Barcelona
ARTS EN VIU

Els festivals de Terres de l’Ebre teixeixen una xarxa de complicitats

BARCELONA
novetat editorial

El gironí Joan Jaile publica la novel·la juvenil ‘Thanda Arlooise i el despertar de la màgia’

girona
música

Anuel AA serà el cap de cartell del Mediterranea Festival de Roses

roses
Cultura

Mor Alice Munro, Premi Nobel de literatura el 2013

ARTS EN VIU

Peralada estrena una òpera feminista i un viatge per la música del cine d’Almodóvar

BARCELONA
cinema

Maria Ripoll adapta la novel·la ‘També això passarà’

Barcelona

Buenafuente inaugura l’exposició ‘Naturalment’

blanes