Altres

Eduard Canimas torna ple d'energia amb ‘Un pam de net'

El cantautor gironí presentarà el seu quart disc avui a la sala El Torín d'Olot i demà a l'Auditori de Girona

“El disc comença dens, pels residus mentals, però a poc a poc em vaig alleugerint, fins a acabar amb un mantra. He viscut aquest disc com un procés de neteja, un intent de ser un artista de l'art d'escollir, fins a assolir aquest pam de net final, que seria com un silenci on no hi ha pensaments ni etiquetes i on quedar lliure d'un mateix.” Així explica Eduard Canimas , una de les veus més personals de la música catalana des de fa 25 anys –els que hauria celebrat aquest 2016 el seu antic grup, Zitzània–, el procés que ha donat forma al seu quart disc, Un pam de net (Música Global), que es presenta com un retorn a l'electricitat i a l'energia del rock. “És l'energia que necessitava per travessar algunes capes molt denses que sovint no em deixen veure aquest «pam de net» que tots tenim”, explica Canimas després d'una etapa vital marcada per les pèrdues i els canvis.

Canimas presentarà el seu nou disc avui a El Torín d'Olot (20 h, 10 euros) i demà a l'Auditori de Girona (19 h, 10 euros), amb una banda renovada en què continua David Ibáñez (guitarres elèctriques, banjo, ukelele i lap steel guitar) i s'han incorporat Xavier Grau (baix) i Jaume Catà (bateria i percussions). Finançada en part amb una campanya de Verkami, la gravació d'Un pam de net va tenir lloc al Soundclub Studio de Salt, amb Canimas i Lluís Costa coproduint un disc en què també han col·laborat Míriam Encinas i Xavi Lloses. El disc inclou El viatge de l'heroi, la cançó que Canimas ha creat per a una campanya contra la malaltia de Chagas .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic