cultura

Cultura

Alemany, nou càrrec al Liceu

L'actual president d'Abertis, l'economista barceloní Salvador Alemany, ha estat nomenat president de la Fundació del Gran Teatre del Liceu en substitució de Joaquim Molins, que ha deixat el càrrec per motius de salut, tot i que es manté com a vocal per part de la Generalitat.

El president català, Carles Puigdemont, va fer ahir el nomenament en un acte al Palau de la Generalitat, en presència de totes les administracions, la Societat del Liceu i el Consell de Mecenatge. “M'agradaria que aquest canvi de presidència servís per tornar a tractar la forma d'acostar-se a la societat, compatibilitzant la sostenibilitat econòmica amb la il·lusió i la confiança del conjunt de la societat”, va dir Alemany, que va néixer al Raval. “Tenia el Liceu a prop de casa, però lluny socialment. Això ha canviat, i avui el Gran Teatre del Liceu té la voluntat i els mecanismes d'obertura a tothom.”

Alemany ja estava vinculat amb el teatre: era el president del Consell de Mecenatge i integrava la comissió delegada per l'estudi de la situació econòmica. Assumeix el càrrec en un moment relativament dolç perquè el Liceu ha tancat dues temporades consecutives amb equilibri econòmic, però amb el desafiament d'establir el nou pla estratègic de sostenibilitat econòmica (2017-2021), que ha de cobrir el dèficit estructural existent en aquest període, de quatre milions d'euros anuals.

Alemany, de 71 anys, és patró de la Fundació Bancària Caixa d'Estalvis i Pensions de Barcelona, La Caixa, i havia presidit el Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement de la Generalitat de Catalunya, el Cercle d'Economia i el Consell Social de la Universitat de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia