cultura

Cervera dóna a Montblanc el testimoni d'una Vila del Llibre fructífera

Va reunir una desena d'escriptors i s'hi van vendre més de dos mil llibres de segona mà

Quedarà obert durant tot l'any un punt de venda de llibres antics

Cervera ha celebrat aquest cap de setmana la segona edició de la Vila del Llibre, un projecte itinerant que converteix per un dia els centres antics que estan en risc de degradació en punt de trobada del món editorial i la lectura. Durant la clausura, diumenge, es va passar el testimoni a la vila de Montblanc, que serà l'encarregada d'organitzar l'esdeveniment l'any vinent.

Des de l'Ajuntament de Cervera s'ha valorat molt positivament la celebració. La pluja va aigualir la jornada de dissabte, però tot i així hi va haver activitat a les llibreries participants i als altres espais habilitats de l'esdeveniment. Diumenge, amb el temps ja a favor, hi va haver molta més afluència de públic. El mercat del llibre de segona mà que es va celebrar durant les jornades va aconseguir que s'hi venguessin més de dos mil exemplars, segons dades de la regidoria de Cultura que va recollir el diari Segre ahir.

En la trobada de Cervera, hi han participat més d'una trentena d'editorials. Van ocupar tot el carrer Major, complementant-se també amb les dues llibreries del municipi: Els Encants del Llibre, situada a l'antic Museu del Blat i amb un fons de deu mil títols per a tots els públics, i la Casa Dalmases, amb una proposta centrada en la literatura fantàstica i de novel·la negra.

Alguns autors van aprofitar la fira per presentar novetats i dialogar amb els lectors: Martí Gironell, Màrius Serra, Coia Valls i el periodista i exdiputat de la CUP Antoni Baños i el periodista Jordi Borràs, els quals acaben de publicar amb l'editorial Pagès Editors La cara B, una radiografia sobre el procés polític que es viu a Catalunya.

Cervera, a banda de ser la segona vila de Catalunya que s'acull a la iniciativa, formarà part a partir d'ara de la cinquantena de municipis d'arreu del món que són qualificats de booktowns. Amb això, l'Ajuntament de Cervera vol que es generi un impacte social, cultural i econòmic a la ciutat de manera que es reactivi el nucli antic, no només el cap de setmana de la fira, sinó durant tot l'any amb activitats al voltant del món del llibre. A més, quedarà obert durant tot l'any un punt de venda de llibres antics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia