cultura

L'imperi del manga creixent

‘Pokémon' i la literatura japonesa seran alguns dels eixos de la XXII edició del Saló, que comença dissabte vinent

Amb un increment en l'espai expositiu que fa que aquest arribi als 70.000 metres quadrats, el Saló del Manga arriba a la seva XXII edició batent d'entrada un nou rècord. El certamen dedicat al còmic, l'anime i la cultura popular japonesa se celebra des d'aquest dissabte 29 al dimarts 1 de novembre a la Fira Barcelona Montjuïc. Segons el seu director, Carles Santamaria, “en haver crescut en espai, el Saló estarà molt tematitzat en els diferents pavellons, perquè el visitant s'orienti ràpidament”. Així, el Palau 1 estarà dedicat a la gastronomia japonesa; el Palau 2, als expositors; el Palau 4, als tallers de manga, anime, cosplay, videojocs i youtubers, i el Palau 5 tindrà “un auditori amb capacitat per a mil persones, on per fi hi podrà haver projeccions de qualitat, i hi estrenarem pel·lícules que no s'han vist encara en els cinemes comercials”. Entre aquestes pel·lícules, hi haurà Death Note Light Up The New World, El imperio de los cadáveres, Terraformers, I am a hero i One Piece Strong World –amb la presència dels responsables del llargmetratge–, entre d'altres.

Amb aquest increment d'espai, sembla que de moment queda aparcada la reivindicació de traslladar el Saló a la Fira Gran Via, a l'Hospitalet; segons Santamaria, “la ubicació a la plaça Espanya és fantàstica pel que fa a la facilitat de cara als visitants; més que canviar d'ubicació, el que aniria bé és que aquí s'hi poguessin fer reformes”.

Pluridisciplinari

Seguint la línia que va consolidant el Saló des fa uns anys, els actes i exposicions han anat trencant cada cop més els límits del còmic i la il·lustració per abraçar diversos aspectes de la cultura japonesa; les activitats “estan pensades perquè puguin satisfer molts públics. Ens pensàvem que la base del Saló era el públic teenager, però un estudi ens ha revelat que la franja majoritària està compresa entre els 18 i els 25 anys, i la següent, entre els 25 i els 35”. Així, un dels eixos temàtics d'aquesta edició és la literatura japonesa, i hi haurà la presència de les escriptores Mitsuyo Kakuta i Banana Yoshimoto.

D'altres convidats seran la dibuixant de Granada Belén Ortega, responsable del cartell i il·lustradora del còmic Marc Márquez: la història d'un sombi, que en aquests moments treballa en l'adaptació de la trilogia Millennium; Hideoni Kusaka i Hiroaki Miyamoto, autors del manga de Pokémon; Junji Ito, expert en el gènere de terror; Tishio Maeda, especialista en temàtica hentai o eròtica; o Yoshimichi Tamura, animador que ha treballat per a productores com ara Disney i Dreamworks.

D'entre les exposicions que s'hi podran veure n'hi haurà de dedicades a la rebosteria japonesa, a Pokémon, a la sèrie de videojocs Yo-Kai Watch, a la literatura japonesa, al samurai Miyamoto Musashi, als orígens del manga i també a les pel·lícules de monstres gegants o kaiju eiga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia