cultura

Olot estrenarà un festival dedicat a grups vocals, amb concerts i tallers

La primera edició de VEUS tindrà lloc del 8 a l'11 de desembre, amb la participació, entre d'altres, del Quartet Mèlt i d'Emmanuel Djob

Arran de la creixent popularitat de la música interpretada per grups vocals, l'Ajuntament d'Olot i l'empresa FM Espectacles Girona s'han decidit a crear un festival dedicat a aquest gènere en què es combinaran els concerts amb els tallers i les classes magistrals. Es diu Festival de Grups Vocals de Catalunya VEUS i tindrà lloc a Olot del 8 a l'11 de desembre. La intenció –expliquen els promotors– és que VEUS esdevingui un punt de trobada dels professionals, semiprofessionals i aficionats a aquest gènere.

El programa inclou tretze activitats, la majoria, de pagament. Hi haurà concerts dels grups Cap Pela, The Hanfris Quartet, Primitial Bros (amb l'espectacle Hijos de la gran fusa), el Quartet Mèlt i Emmanuel Djob (By the Gospel River), així com de les formacions corals locals. De tallers i classes magistrals n'oferiran sobre la tècnica del loop i del gospel, a càrrec de Karol Green; els cors operístics, per Joan Martínez Colàs i Laia Camps; i els mètodes de treball del Quartet Mèlt i d'Emmanuel Djob. El taller de Martínez i Camps anirà seguit d'un espectacle (Òpera secreta, es titularà) en el qual intervindran els participants en la classe. D'altra banda, el concert de The Hanfris Quartet (una formació especialitzada en el subgènere del barbershop) es farà amb un escenari ambientat com si fos una barberia del segle XIX, gràcies a la col·laboració del gremi de perruquers d'Olot i la comarca.

Les actuacions tindran lloc a l'Orfeó, la sala El Torín, el Teatre Principal, l'Escola Pia i –en el cas de les corals locals– els carrers del centre.

LA XIFRA

13
activitats
inclou el programa, entre concerts i tallers. Tindran lloc en diversos espais de la ciutat.

LA FRASE

Ho hem programat aquestes dates perquè volem consolidar Olot com a destinació d'hivern
Estanis Vayreda
REGIDOR DE PROMOCIÓ DE LA CIUTAT

Retransmissió d'òpera als Cines Olot

Divendres (19 h) començarà un cicle de retransmissions d'òperes als Cines Olot. L'estrena tindrà de protagonista Il trovatore. Aquest cop estarà enregistrada, però la resta seran en directe. Les següents són Tristan i Isolda, des de l'Òpera de Roma (27 de novembre), i Madame Butterfly, des de l'Scala de Milà (7 de desembre). L'any vinent es podran veure Coppelia, Cosí fan tutte, La flauta màgica, La traviata i Don Carlo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA