cultura

teatre

El TNC segella el pont entre cultures de Llull

Teresa Vilardell i Miquel Casamayor feia anys que perseguien la idea de fer un muntatge a partir de l'univers de Llull. Finalment, ha estat el TNC el que va acceptar el repte si incorporaven en aquesta producció actors no professionals de diferents cultures. Aquest és l'embrió de Llull a la Ciutat Nova, que, més enllà del resultat escènic que es podrà veure avui i demà a la Sala Tallers, ha significat un punt de trobada entre una dotzena d'intèrprets que, en la presentació, ja asseguraven que els havien ensenyat a explicar el que tenien al cor i que els ha canviat el punt de vista de l'altre. Les entrades per a les sessions d'avui i demà a la Sala Tallers ja estan exhaurides.

Ramon Llull, el segle XIII va veure la necessitat imperiosa de parlar amb l'altre. En un primer moment, pretenia convertir al cristianisme. Però, més tard, s'adonaria que era innecessari; va comprovar la integritat dels fidels d'altres religions. Des del 2012, a Barcelona, Migra Studium també es va convertir en una porta acollidora i de trobada de les diferents religions. Aquesta entitat va respondre a la demanda de Vilardell i Casamayor per construir el que és el seu primer muntatge de teatre social (“una de les regles és que no hi ha càstings: hi intervenen tots els que volen”, comenta la directora). L'obra presenta un viatge simbòlic per on transiten els personatges i que els permet explicar detalls de la seva vida, sigui en un rap, amb cançons (amb el tar iranià) o a través del gest i la paraula. Cada escena té, de preàmbul, el vers de Llull.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona