cultura

música

novetat discogràfica

Cayena es reinventa amb una explosió d'estils

El músic de Castell-Platja d'Aro actua avui a la castanyada del centre cívic Vicenç Bou

El 17 de novembre presentarà el disc ‘Reinventarse'a Barcelona

Es diu Antonio Delgado Marchena (Castell-Platja d'Aro, 1983), però tothom el coneix com a Toni Cayena, perquè Cayena és el nom del seu projecte musical des de fa deu anys. Ara publica el seu segon disc, amb la sensació que realment és el primer, després d'un debut (R k R, 2010) “més amateur”. El nou disc de Cayena es titula Reinventarse ( Visceral Records ), un títol autobiogràfic que parteix de la penúltima cançó, Autodestruirse para reinventarse. “Vaig començar el disc a final del 2013 als Ultramarinos Costa Brava, de Santi Garcia, amb el qual som col·legues des de fa molts anys, però al mig del procés vaig desconnectar i vaig estar una mica absent durant una època. Vaig anar gravant el disc a batzegades i a final del 2015 ja tenia set temes acabats”, recorda Cayena sobre una gestació que no ha estat fàcil. “Reinventarse parla d'això, d'una manera subliminar de superar-se i tornar a néixer cada dia per no quedar-se bloquejat com el món, i de ser humil per assumir les teves culpes i tenir després més força que mai per començar de nou”. El resultat és un disc que es presenta com “una explosió d'estils”, en què la rumba i els aires del sud –les seves arrels són entre Sevilla i Cadis– conviuen amb el funky, el reggae, el rock'n'roll i la influència de “cantautors dels vuitanta com ara Antonio Flores i Antonio Vega”.

Avui Cayena actuarà a la castanyada del centre cívic Vicenç Bou de Platja d'Aro (18 h) i el 17 de novembre farà la presentació oficial del disc a la sala Bikini de Barcelona amb tota la banda: Àngel Abad (bateria), Jordi Ruiz Popi (baix), Francesc Juanhuix i Fidel Cuentas (percussions), Adrià Bauzó (saxo i flauta) i Albert Clapés (trompeta). El dibuix de la portada del disc és obra de Paco del Ojo, germà d'El Canijo de Jerez, de Los Delinqüentes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia