cultura

música

concert

El Cor Maragall vol que demà el públic somrigui

La formació gironina, dirigida per Sara Pujolràs, ha preparat un programa de ‘Divertiments corals' per al concert gratuït de Tots Sants a l'Auditori

“Per Fires estem envoltats de xerinola i gresca, així que nosaltres també ens hem proposat fer somriure el públic”, diu la directora del Cor Maragall, Sara Pujolràs, sobre el concert tradicional de Tots Sants que la formació gironina oferirà demà a la sala Montsalvatge de l'Auditori de Girona (12 h, gratuït), amb un títol que deixa ben clares les seves intencions: Divertiments corals. “Hem buscat diferents cançons que siguin divertides, perquè tenen lletres una mica picants o perquè són composicions atípiques que poden sorprendre l'espectador i fer-lo somriure.” Salvi de Castro tornarà a ser el presentador d'aquest concert, amb una quarantena de cantaires i alguns elements escenogràfics que fan encara més especial aquest concert tan destacat dins del cicle anual del Cor Maragall.

El repertori és realment variat: comença amb la Geographical Fugue d'Ernst Toch (Viena, 1887-Santa Monica, Califòrnia, 1964) i continua amb ¡Cucú, cucú! de Juan del Encina (1464-1523), de l'escola polifònica castellana. Hi haurà també diverses cançons populars i tradicionals d'origen divers: Galícia, Polònia, el País Valencià, el Brasil i Catalunya, representada en aquest viatge musical per Baixant de la font del Gat i Cançó de beure. I entre altres divertiments, sonarà la Suite veraniega creada per José Bernardo Álvarez a partir d'èxits estiuencs com ara Un rayo de sol, Eva María se fue i Macarena. El concert es tanca amb la Dolça mort, de l'alemany Klaus Stahmer (1941), un títol molt apropiat per a la història d'una mosca atrapada en un pot de melmelada.

El Cor Maragall va visitar el Vendrell els dies 15 i 16 d'octubre per completar l'intercanvi iniciat el maig passat amb la visita a Girona del Cor-Orfeó Parroquial de la capital del Baix Penedès, per Temps de Flors, una de les quatre cites del cicle anual del Cor Maragall, juntament amb Tots Sants, Sant Esteve i el dissabte de Rams.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia