cultura

Cinema Espiritual a l'EspaiCaixa i a Blanes

Es projectaran ‘Aprenent a conduir' i ‘Si déu vol' el 17 i el 24 de novembre

L'EspaiCaixa (situat a la plaça Poeta Marquina de Girona) és l'escenari, un any més, de la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya, que aquest any celebra la 13a edició i en què es podran veure dues pel·lícules, el 17 i el 24 de novembre. La primera serà Aprenent a conduir, d'Isabel Coixet, que tindrà en el col·loqui posterior la presència de Gagandeep Singh, de la comunitat sikh de Catalunya. Es tracta d'un conte metafòric sobre la possibilitat de tornar a començar de dues persones amb formes de vida oposades culturalment i religiosament i que arriben a ajudar-se mútuament.

El dia 24 es podrà veure Si déu vol (Se dio vuole), d'Edoardo Maria Falcone. En aquest cas, el debat el conduirà la periodista Laura Fanals. El film comença com una comèdia italiana d'estil costumista que diverteix l'espectador i que desemboca en un drama al voltant del sentit de la vida.

Al Centre Catòlic de Blanes es projecten els mateixos títols els mateixos dies, però en aquest cas amb el crític de cinema Salvador Montalt, que presentarà el col·loqui.

El director general d'Afers Religiosos del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Enric Vendrell, subratlla que la Generalitat aposta un cop més per “la força del cinema” per “evidenciar la diversitat existent a Catalunya”. En aquest sentit, segons Vendrell, el govern es proposa “reflectir la idea que la convivència és possible” i “promoure la diversitat com un enriquiment de la societat, i no pas com un problema”. El director ha descrit la tipologia de les pel·lícules i ha recordat que van més enllà de la qüestió estrictament religiosa perquè tracten temes que afecten la quotidianitat de la ciutadania, com ara el sentit de la vida i de la mort, la llibertat, l'amor, la justícia i la solidaritat.

La mostra, coordinada pel mossèn Peio Sánchez, es farà aquest any en 19 sales de projecció d'arreu de Catalunya. Una altra novetat que s'ha presentat aquest matí és el nou portal Cinema Espiritual i de les Religions, www.cinemaespiritual.cat, un espai web on es pot trobar informació sobre la mostra i sobre el Fons filmogràfic de les religions elaborat per la direcció general d'Afers Religiosos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

còmic

El Manga Barcelona celebra 30 edicions amb un cartell de Naoki Urasawa

barcelona
ÒPERA

Ollé aixeca l’òpera de Xostakóvitx com a ‘thriller’ per empoderar la dona

BARCELONA
música

Ramoncín i Marky Ramone actuaran a La Mirona, que obrirà el curs amb el segon Mirorock

salt
Cultura

Mor als 43 anys el DJ i productor musical barceloní Víctor Palomo

música

Les festes de la Mercè homenatjaran Zeleste amb un gran concert

barcelona
cinema

‘Segundo premio’, d’Isaki Lacuesta i Pol Rodríguez, lluitarà pels Oscar

Barcelona

Juls publica ‘Papallones’, el primer single del seu àlbum de debut

GIRONA
TEATRE

La Sala Beckett s’abona a la comèdia àcida

BARCELONA
Música

Marc Lloret: “El sector musical català s’ha rejovenit a l’escenari i a les oficines”

VIC