cultura

Lloret de Mar obre al públic la casa museu de Can Font

És una antiga casa indiana que l'Ajuntament va comprar el 1981 i que ha estat objecte d'obres de restauració

L'Ajuntament de Lloret va inaugurar divendres la casa museu de Can Font, després d'uns anys tancada i d'obres de restauració. Can Font és una casa senyorial que és un destacat testimoni de com eren les cases indianes, que es van construir entre finals del segle XIX i principis del XX, principalment motivades pel retorn dels indians que havien fet fortuna a les Amèriques.

Construïda l'any 1878, Can Font era la casa de Nicolau Font i Maig, comte de Jaruco, que va marxar a les Amèriques cridat per un oncle seu que ja havia fet fortuna. Allà Nicolau Font va saber administrar bé la fortuna heretada i quan va tornar a Lloret es va fer construir Can Font. L'any 1940 la casa va ser venuda a l'industrial tèxtil sabadellenc Ferran Comadran i Torres. L'Ajuntament de Lloret va adquirir l'immoble el 1981. La intenció inicial era fer-hi un museu, però finalment s'hi va fer una escola de pintura. Després d'estar tancada durant un temps, fa dos anys, es va elaborar un projecte de rehabilitació. L'alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, va explicar en la inauguració que Can Font “és l'única casa d'indians municipal de tot Catalunya que s'obre al públic”. A partir d'aquest divendres es podrà veure com es vivia a l'època dels indians a través de visites guiades programades a aquest espai. L'alcalde va agrair la col·laboració, l'aportació econòmica i el suport de la Diputació de Girona i dels diversos lloretencs que han cedit material. La casa té 350 metres quadrats visitables, repartits entre la planta baixa i dos pisos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia