cultura

Música

Les cançons populars prenen Cassà amb el festival Càntut

Va començar divendres amb el concert de Belda & Sanjosex, i avui es presenta a les 12 del migdia el projecte del Consorci de les Gavarres de recerca i recuperació de la memòria cantada

La primera edició del festival Càntut. Cançons i músiques dels avis, arriba avui a la seva recta final, amb sis propostes per a tots els públics que ressegueixen la música de tradició oral. Es tracta dels concerts de Jaume Arnella & Ferran Martínez, Glosa i tampis!, Maria Arnal i Marcel Bagés i la presentació del projecte Cançons populars de les Gavarres, entre d'altres.

La primera proposta avui és la presentació del projecte del Consorci de les Gavarres de recerca i recuperació de la memòria cantada Cançons populars de les Gavarres. Un estudi sobre el rastre que quedava de cançons de tradició oral als pobles i veïnats del massís de les Gavarres a càrrec de la investigadora Barbara van Hoestenberghe (12 h, Can Trinxeria, gratuït). El resultat de la recerca consta d'un diari personal, enregistraments en àudio i vídeo. Durant la presentació, no hi faltaran els detalls sonors en directe, per mitjà dels mateixos cantadors i de la investigadora, que tocarà una versió d'una de les cançons trobades durant les seves aventures a les Gavarres. A la mateixa hora es podrà seguir l'actuació de Montse Casanova & Diatonic's, un concert itinerant amb una formació dedicada a l'acordió diatònic, amb una sonoritat que transporta a territoris pirinencs (12h, itinerant, gratuït). Una hora més tard, arribaran Maria Arnal i Marcel Bagés, una formació dedicada a la revisió de la música popular, que ja ha actuat als principals festivals del país. Presentaran l'EP Verbena (autoeditat, 2016) (13 h, Sala La Coma, gratuït). A la tarda serà el torn d'una de les personalitats més actives de la cultura popular catalana, el cantant i folklorista Jaume Arnella. Acompanyat de Ferran Martínez a l'acordió, presentarà una tria de cançons cantades a la Garrotxa, des de Beget fins a Sant Privat d'en Bas, passant per les Planes. Per tancar la primera edició del festival, es durà a terme l'espectacle Glosa i tampis!, una mostra de cançó improvisada a càrrec de l'associació Cor de Carxofa i la participació d'alumnes de l'escola Puig d'Arques i de l'institut de Cassà de la Selva. Junts faran un repàs d'algunes de les corrandes i cançons que ens han arribat i ho enllaçaran amb el que es fa avui dia improvisant textos a l'instant (20 h, Sala Centre Recreatiu, 3 €).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

circ

Les Nits de Circ inclouran cintes aèries a 8 metres del terra i forçuts de Mongòlia

roses
homenatge

Teresa Rovira i el centenari de la ‘Revista de Catalunya’

Barcelona
música

Pat Metheny i Kamasi Washington, al Festival de Jazz de Barcelona

barcelona
MIRADOR

De quan la línia de la vida es ressegueix des de l’art

la ciutat d’ideals

A propòsit d’exilis i llengua

equipaments

Comencen les obres d’ampliació de l’Arxiu Nacional de Catalunya

barcelona
Crítica

El gest alliberador d’una dona italiana

música

El Jazz omple el Passeig de Gràcia

barcelona
crónica

Oques Grasses en salsa dolça

GIRONA