cultura

cultura

'Le Peuple interdit' al cinema Castillet

El film quebequès sobre el procés català es presentarà aquest dissabte a 19h amb presència del realitzador, Alexandre Chartrand

Aquest dissabte, al cinema Castillet es presentarà el documental de llargmetratge del realitzador quebequès Alexandre Chartrand, Le Peuple Interdit . El film repassa les grans manifestacions del procés sobiranista dels darrers deu anys, especialment les Diades, i acaba amb les eleccions del Parlament de Catalunya del 27 de setembre 2015. El documental analitza el paper de la societat civil catalana en el moviment independentista català a través uns personatges anònims o personalitats claus del procés. «He seguit la meva idea de base : seguir gent implicades en el moviment ciutadà» diu el realitzador, aplicant un cinema directe. Coneixedor de la llengua catalana, Alexandre Chartrand ha pogut, més que cap altre periodista estranger, entendre el problema, establir relacions directes amb els seus contactes i copsar el desig de llibertat dels seus testimonis.

Le Peuple intedit va ser presentat el mes passat al Festival du Nouveau Cinéma a Montreal i aquest dijous passat als cinemes Texas de Barcelona amb la presència de Jordi Sànchez de l'ANC i del realitzador Ventura Pons.

La projecció seguida d'un debat tindran lloc aquest dissabte 26 de novembre a les 19h00 al cinema Castillet del centre vila amb presència del realitzador.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia