cultura

Cinema

L'institut Sobrequés inicia un curs innovador amb el director de cine Pere Vilà

L'objectiu és educar la mirada cinematogràfica dels alumnes

Al llarg de l'any hi oferiran ‘master class' Manuel Huerga, Alberto Marini i Peter Welter

Des de l'inici de curs, l'institut Santiago Sobrequés de Girona ha endegat un projecte pioner amb l'objectiu d'educar la mirada cinematogràfica dels estudiants de batxillerat. El director de cinema Pere Vilà, en col·laboració amb el professor de la matèria de cultura audiovisual i també director de l'institut, Joan Cumeras, i el director de cinema Pere Vilà, desenvolupen aquest projecte educatiu que es durà a terme durant tot el curs. Concretament, Vilà s'encarrega de la vessant pràctica, assessorant i treballant en els guions que sorgeixen de les propostes dels estudiants, i que tindran com a resultat uns curtmetratges que es rodaran entre els mesos de gener i abril.

Un dels aspectes més interessants d'aquest curs és que al llarg de les classes es realitzaran una sèrie de master class, cadascuna amb una temàtica i un perfil diferent per incloure el més ampli espectre de l'art cinematogràfic. Entre les lliçons magistrals confirmades destaquen les que oferiran, entre altres professionals del sector, l'actor Lluís Homar, el director Manuel Huerga (autor de Salvador i realitzador de la sèrie Nit i dia), el guionista, director i productor Alberto Marini (guió de Mientras duermes, direcció de Summer camp i producció de [REC]) i el productor Peter Welter (responsable de la producció a l'Estat de la sèrie Joc de trons).

A més, les classes i els rodatges aniran acompanyades d'assessorament d'altres professionals com la tècnica de so Eva Valiño o el director de fotografia José Luis Bernal. També es treballa amb agències de representants d'actors perquè puguin actuar en les obres dels alumnes.

Pere Vilà, autor de pel·lícules com La lapidation de Saint Étienne, La fossa o L'artèria invisible, explica que el que més li atrau d'aquest projecte “és la idea de parlar de cinema a joves en procés d'educació de la mirada”. “El cinema és un dels àmbits culturals més febles al nostre país. D'aquesta manera, busquem el potencial dels joves tant com a futurs creadors com també futurs espectadors”, afegeix.

Per la seva banda, Joan Cumeras destaca: “Som l'únic centre de la ciutat de Girona que ofereix el batxillerat artístic i atès que el cinema forma part del currículum, volíem fer un pas més enllà buscant la col·laboració amb professionals del mitjà. La intenció última del projecte consisteix a aconseguir generar vocacions i que alguns d'aquests joves puguin seguir a Girona treballant en l'àmbit artístic.”

Tots dos coincideixen a dir que aquest projecte, que té el suport de l'Ajuntament de Girona, vol ajudar a establir les bases de l'educació cinematogràfica a Girona. Una ciutat que en els darrers anys ha evidenciat una clara tendència a l'alça, tant pel que fa a creadors locals com pel fet que Girona ha esdevingut un pol d'atracció de rodatges externs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia