cultura

cinema

festival

El festival Rec arrenca recordant els inicis de la directora Maria Ripoll

La cineasta més taquillera del país participa en la primera jornada del festival i avui l'inaugurarà oficialment

Vuit tarragonins presenten els seus treballs

El talent que despunta i el que ja està plenament consolidat. Tots dos tenen cabuda en el Rec, el festival internacional de cinema de Tarragona, que va arrencar ahir a la tarda amb una sessió dedicada als autors de la ciutat que es comencen a fer un nom en el sector. I va continuar amb una conferència de la directora de la pel·lícula Ahora o nunca, que fins avui és la més taquillera de la història del país dirigida per una dona, la catalana Maria Ripoll, la mateixa que avui inaugurarà oficialment el festival.

Ripoll, que en aquesta edició és la protagonista de la secció My First Time, en la qual autors consagrats recorden els seus primers treballs, presentarà avui el seu primer llarg, Lluvia en los zapatos (1998), amb Lena Headey (Joc de trons) i Penélope Cruz; una projecció que servirà per inaugurar oficialment el festival, al Metropol (22 h).

Lluvia en los zapatos “va ser una experiència bona; es va vendre a 42 països del món i va suposar una bona arrencada”, va explicar ahir la reconeguda directora. Com a convidada especial en un festival que es dedica als autors novells, Ripoll els va fer una recomanació: “Que tinguin veu pròpia; han de buscar nous llenguatges, noves formes i nous mitjans per arribar al públic”, va dir a CaixaForum Tarragona, acompanyada del director del festival, Xavier Garcia Puerto.

Fins dimarts també visitaran el Rec, entre altres, el director de culte Ado Arrieta (que torna a dirigir després de 25 anys), els realitzadors David Macián i Nely Regueira i l'italià Stefano Amatucci, que acaba d'estrenar la pel·lícula Caina.

Ahir, els films d'autors tarragonins que van obrir el certamen van ser Sombras, d'Adrià Guxens; Alícia i jo, d'Ester Sánchez; Noah, de Sara Venque i David Lleixà; Serendípia, de Marc Solé i Ariadna González; El día que perdí la cartera en Tokio, de Gerard Gil, i Sick Fuck, de Pablo Carlosena.

LA XIFRA

18
pel·lícules
, 5 de les quals són estrenes a Espanya i 11 a Catalunya, es presentaran en aquesta edició del Rec.

LA FRASE

Donem a conèixer els nous talents que creiem que ompliran les pantalles en els propers anys
Xavier Garcia Puerto
Director del REC

Jornades professionals i música

El Re c no només projecta cinema. També el viu i el fa viure amb nombroses activitats paral·leles. Dissabte, per exemple, se celebrarà una jornada professional que vol aprofundir en tots els aspectes relacionats amb la producció audiovisual i que enguany es dedica als transmedia. El mateix dissabte hi haurà el tret de sortida a RECLaNuí , amb el doble concert dels barcelonins Hidrogenesse i els tarragonins Tarde Mañana Noche, a la Sala Zero. I dilluns, també a la Zero, hi haurà la Nit Bizarra amb l'Hombre Lobo Internacional, Tony Lyon i Dj Machete.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia