cultura

Girona reordenarà l'oferta de festivals per temes i dates

El regidor de Cultura, Carles Ribas, així ho certifica, mentre aquests dies es reuneix amb els responsables de cada festival per reestructurar l'oferta global

Actualment n'hi ha 21 de programats

La marca Girona. Ciutat de Festivals és un dels vaixells insígnia de l'Ajuntament de Girona des que l'exalcalde Carles Puigdemont ho va patentar durant el seu primer any de legislatura. Actualment hi ha 21 festivals programats a la ciutat i, a punt de finalitzar l'any, toca fer balanç del seu actual estat de salut.

El tinent d'alcaldia i regidor de Cultura de Girona, Carles Ribas, està aquests dies reunint-se amb els diversos directors i responsables de cada esdeveniment per intercanviar impressions de cara a una imminent reordenació del conjunt, tant pel que fa a una unificació d'àmbit temàtic com de calendari en alguns casos. “Si hi ha un Temps de Flors que funciona, per què no també un Temps de Música, un Temps de Teatre, un Temps de l'Audiovisual...?, o per què no de Literatura, Art, Cultura Tradicionals...?”, es pregunta el regidor, que té clar que “cal reestructurar l'oferta global perquè el ciutadà tingui clar a l'hora d'escollir què anar a veure”.

En cap cas, remarca, “es tracta d'eliminar-ne cap, i encara menys basar-nos en la quantitat de públic que atrau un festival, sinó que estem demanant que cadascú defineixi els seus objectius, el públic a qui va dirigit i què aporta de valor concret”. Detalla: “No es pot anar creant bolets ni continuar amb una oferta tan saltejada en el temps. Cada festival ha de buscar el seu segment per poder crear un conjunt més harmònic, si no, no es pot justificar la inversió pública.” En aquest sentit, creu que “el relat” de cada festival és “fonamental per establir criteris”.

Com a exemple, Carles Ribas diu que “no pot ser que estiguem fent un Festival de Cinema a esquena d'un Plot [dedicat a les sèries] o d'un Acocollona't [especialitzat en el gènere de terror i fantàstic], ni tampoc no vincular-se amb equipaments municipals tan referencials i clau en el sector com són el Truffaut o el Museu del Cinema”. Concretament, el regidor està contactant amb pilars d'aquesta indústria creativa, com ara els cineastes Isaki Lacuesta, Edmon Roch i Pere Vilà, per escoltar les seves opinions respecte a això.

Dels 21 festivals, nou són de música; dos, d'arts escèniques; dos, d'arts visuals; tres, interdisciplinaris; un, de literatura; tres, d'audiovisuals, i un, de cultura popular.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia