cultura

Més de 1.500 participen en la 8a Diada de la Rumba

El recinte de la Fabra i Coats del barri de Sant Andreu de Barcelona s'omple malgrat pluja

L'estil musical aspira a ser declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco

La pluja d'aquest diumenge no ha impedit que la Fabra i Coats del barri de Sant Andreu de Barcelona s'hagi omplert amb motiu de la celebració de la 8a Diada de la Rumba Catalana. Els organitzadors apunten que les expectatives de públic s'han superat amb escreix amb la participació d'unes 1.500 persones que han volgut prendre part del tallers, sessions formatives o, simplement, de gaudir de les actuacions d'artistes i grups.

Activitats com el ball de la rumba i el de palmes ha reunit més de 350 participants, i el de guitarra més de 50 músics. L'entitat organitzadora, Foment de la Rumba Catalana (FORCAT) destaca, a més, la gran varietat de públic i el fet que moltes famílies s'hagin acostat per gaudir de la jornada.

A banda dels tallers, s'ha fet la presentació del recopilatori El Noy: La Bomba Gitana i també s'ha exhibit una mostra sobre Els Grans Noms de la Rumba.

A la tarda ha arribat el torn de la música, amb l'actuació de Morostio, La República Rumbera, Rumba Tarumba, Rumba que Derrumba, Bananna Beach, Tupica, Sandunguera, Alma de Boquerón, Son de la Rambla i Set de Rumba. Durant el concert s'ha reconegut la trajectòria de Johnny Tarradellas i Xavier Batllés, als quals FORCAT ha anomenat Socis d'Honor de l'entitat. Durant la vetllada s'ha trobat a faltar la figura d'en Peret Reyes, que per problemes de salut no ha pogut assistir a la cita.

L'associació ha destacat, una vegada més, el “moment dolç” que viu la rumba catalana, l'únic estil musical sorgit a Europa durant el segle XX i que va ser declarat per la Generalitat Patrimoni Cultural de Catalunya. El repte és ara esdevenir Patrimoni Cultural i Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, reconeixement que ja tenen els castellers o les Falles del Pirineu, i que enguany l'ha rebut un cosí germà d'aquest estil: la rumba cubana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia