cultura

cinema

festival rec

El Festival Rec premia una proposta finlandesa com a millor ‘opera prima' 2016

La pel·lícula ‘El día más feliz en la vida de Olli Mäki' s'endú el guardó a la millor producció novella

‘La mano invisible' aconsegueix el premi del públic

La proposta finlandesa que s'ha presentat al Festival Internacional de Cinema de Tarragona, el Rec, ha estat la guanyadora de la cita de la ciutat amb el setè art. La pel·lícula El día más feliz en la vida de Olli Mäki, del director Juho Kuosmanen, s'ha coronat com a millor opera prima del festival. Aquest és un dels guardons més esperats de l'edició d'aquest 2016, un premi que l'ha coronat com a guanyadora davant d'onze propostes diferents. Entre altres qualitats, el jurat ha valorat en positiu “la facilitat amb què tracta dels temes més rellevants de la pel·lícula, amb un tractament visual molt audaç”, i també destaca la interpretació del personatge principal, interpretat per Jarkko Lahti.

Un altre dels films que s'han endut la corona de llorers en aquesta edició 2016 del Rec ha estat María (y los demás), una producció molt aplaudida al festival que ha rebut la menció especial del jurat internacional i també el reconeixement del premi del jurat de la crítica, ex aequo, un guardó que comparteix amb la candidata suïssa als Oscar, Ma vie de courgette, de Claude Barras.

D'altra banda, el premi del jurat jove ha anat a les mans del film La mano invisible, del director David Macián, una producció que reflexiona sobre el món laboral i que també s'ha endut el premi del públic, amb una puntuació que vorejava la perfecció. El film de David Macián també forma part del programa europeu Across the Line, liderat pel Festival Rec des de Tarragona.

Per acabar, la menció especial del jurat jove se l'ha endut La última tierra, de Pablo Lamar, per la seva manera de “transmetre sensacions a l'espectador i transportar-lo als diferents elements de la terra, explicant una història senzilla, d'amor i mort, i sobretot de tendresa humana”, segons ha manifestat el jurat.

La sessió d'aquest dilluns del festival va servir per mostrar algunes de les produccions més insòlites de la ciutat de Tarragona amb el cinema. A l'Antiga Audiència de Tarragona es van projectar els films Mimosas '96, Belle Dormant i La Reconquista, una triple proposta que es va cloure amb una nit de celebració a la Sala Zero de Tarragona.

LA XIFRA

11
‘operes primes'
són les que han competit per obtenir el premi del festival a la millor primera producció

El cinema familiar arriba al Rec

A. Llorens

El Festival Rec, però, no s'acaba aquí. Aquest dimarts és el torn de les propostes per a tota la família. Així, avui arranca l'últim dia del festival amb una sessió per als més petits, que es duu a terme en col·laboració amb el Minipop; les dues entitats fan possible la projecció de la pel·lícula d'animació Ma vie de courgette, una proposta de Suïssa per als Oscar que es podrà veure a l'Antiga Audiència a les 12 h per un preu de 6 euros que inclou una entrada per a un nen i un adult acompanyant. D'altra banda, els que no han arribat a temps de veure les pel·lícules guanyadores d'aquest 2016, avui dimarts a partir de les sis de la tarda tenen una altra oportunitat, ja que a l'Antiga Audiència es durà a terme la projecció dels films El día más feliz en la vida de Olli Mäki i, a les vuit, La mano invisible. Com a final, el Rec inclourà una projecció sorpresa a l'Antiga Audiència per finalitzar l'edició d'aquest any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Ramon Coll
Arqueòleg. Autor d’ ‘El santuari ibèric de la cova de les Encantades del Montcabrer’

“La cova de les Encantades és l’únic santuari dels laietans”

PREMIÀ DE MAR
MÚSICA

Documenten les intèrprets no vocalistes de les formacions de ball dels anys 30

GIRONA

Un concurs de curtmetratges amb mòbil al festival de cinema de Blanes

blanes
patrimoni

Distinció europea per a l’Hort Petit del monestir Pedralbes

barcelona
llengua

Plataforma per la Llengua homenatjarà els seus socis en els onzens premis Martí Gasull

barcelona
PATRIMONI

Enllestida amb èxit la fosa de la nova campana ‘Carme’ de Mataró

MATARÓ
Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona