cultura

cinema

novetat

‘Pàtria' es fa viral mentre anuncia que s'estrena el 9 de juny

El nou clip del film de Joan Frank Charansonnet basat en la llegenda d'Otger Cataló ja té més de 23.000 visionaments

  • Un dels fotogrames de ‘Pàtria' DEJAVU FILMS I CAPANEIDA FILMS.
  • VÍDEO: Teaser de Pàtria

La pel·lícula Pàtria. La llegenda d'Otger Cataló i els 9 barons de la fama , dirigida per Joan Frank Charansonnet, es troba en un avançat estat de postproducció i ja s'ha confirmat que la còpia definitiva de la pel·lícula tindrà una durada de 103 minuts i s'estrenarà en sales comercials el 9 de juny del 2017. Abans de la seva arribada als nostre cinemes, però, serà presentada en diferents festivals internacionals de cinema.

Juntament amb aquest anunci, les empreses productores de la pel·lícula, Dejavu Films i Capaneida Films, també han fet públic un clip amb imatges del llargmetratge amb una enorme carrega simbòlica. Es tracta de la seqüència del jurament en què s'escenifica el compromís del cavaller protagonista, Otger Cataló, i els nou barons de la fama amb uns valors i amb un objectiu comú que no és altre que foragitar els sarraïns per fundar la nova pàtria que dóna nom al film. Segons explica el director de la pel·lícula, Joan Frank Charansonnet, “són uns minuts carregats de simbolisme i de contingut pel desenvolupament de la cinta. A més, es poden interpretar com una metàfora del canvi de mentalitat de la societat; una nova visió que té paral·lelismes evidents amb el moment històric actual”. Paral·lelament a la seqüència del jurament, podem veure en arxius adjunts nous fotogrames inèdits de la pel·lícula.

El mateix clip que també conté una actualització del teaser, ha aconseguit més de 23.000 visites en una setmana i continua sumant visionaments igual que el primer teaser que ja n'acumula més de 30.000. També s'ha confirmat la incorporació de la cançó del grup Sangtraït Jocs de guerra com un dels temes principals de la banda sonora.

Pàtria narra la llegenda d'Otger Cataló, una història que, com indica el cognom del protagonista, parla dels orígens de Catalunya. Coincidint en un moment de reivindicació de la identitat nacional, el film pretén refermar aquest sentiment des d'un punt de vista èpic, fent una revisió de les llegendes catalanes i reinterpretant-les amb una mirada cinematogràfica pròpia. La pel·lícula va endavant i enrere entre els segles XV i VIII, ja que explica com les gestes d'aquest cavaller got són transmeses oralment a un monjo a l'època medieval.

El film, amb un pressupost de 250.000 euros de capital privat (sense subvencions públiques), s'ha rodat en diverses localitzacions del Berguedà, el Solsonès i l'Empordà i el repartiment l'encapçalen Boris Ruiz, Miquel Sitjar, Miquel Gelabert, Joan Massotkleiner, Àngels Bassas, Ali El Aziz i el mateix director, Joan Frank Charansonnet.

A més, del 24 de juny a l'octubre del 2017 Pàtria iniciarà un viatge per tots els municipis catalans que vulguin acollir-la en forma de projecció única amb debat i col·loqui posterior amb membres de l'equip del film. Fins avui, més de 50 municipis d'arreu de Catalunya ja han manifestat interès a organitzar aquesta activitat. L'objectiu de la pel·lícula és arribar al màxim de contrades de la geografia i no oblidar aquelles que no disposen d'una sala estable de cinema comercial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia