cultura

música

novetat discogràfica

Ca Vell publica ‘Culpes perdonades', un disc més folk que no oblida la poesia

És el tercer treball del grup gironí, consolidat com a trio, i inclou diverses col·laboracions

La presentació del disc tindrà lloc el 4 de març a Girona

“Aquest disc s'acosta més al folk d'arrel americana, amb sonoritats més calmades i acústiques. Es podria dir que el disc anterior, Decadents, era més pecaminós, i en aquest hem buscat la pau i la tranquil·litat, tot i que també hi ha una certa mala llet, sobretot en algunes lletres”, afirma Marc Puntunet, guitarra i veu de Ca Vell , sobre el seu tercer disc, Culpes perdonades, editat pel segell Microscopi . El grup, nascut el 2010 al voltant de les composicions musicals i les lletres de Puntunet, s'ha consolidat com a trio, amb Jordi Montoya (baix) i Álvaro Bellsolà (bateria), incorporat després de les sessions de Culpes perdonades, un disc gravat entre el gener i l'agost a l'estudi casolà de Puntunet, amb la participació en la producció del ja habitual Santos Garcia, i mesclat i masteritzat a l'octubre per Lluís Costa a l'estudi saltenc Soundclub. Des dels seu començament, Ca Vell ha creat un tàndem creatiu estable amb Santos Garcia com a productor i Cesc Pujol com a il·lustrador, ja des del seu primer treball homònim, presentat dins d'una caixeta amb un linòleum d'edició limitada (70 exemplars) i Decadents (2014), un àlbum conceptual sobre la poesia decadentista.

La poesia continua molt present a Culpes perdonades, un títol extret d'un dels versos del poema Entre dos vols, del mallorquí Pere Joan Martorell –que busca una “terra ignota” on “no s'hagin de perdonar les culpes i tot sigui considerat normal”–, al qual Ca Vell ha posat música en aquest disc, com també és el cas de Diàleg amb la llum, de Rosa Font, i Tot el que pot passar, de Llorenç Gomis. Però hi ha un poeta més present, Xulio Ricardo Trigo, que el 1997 va guanyar a Girona el premi Miquel de Palol amb Far de llum grisa, un llibre que va arribar de casualitat a les mans de Marc Puntunet i del qual Ca Vell ha musicat Estirps, Estirps II i Girona, un poema que reflecteix la ciutat de fa vint anys: “Quan a cada racó s'amaga el temps i llepa subtils retalls de boira. Ningú creua el pont si ja han tocat les deu.” A petició del grup, Xulio Ricardo Trigo també ha aportat el poema Paraules com a pròleg del disc. Entre els temes amb lletres pròpies, destaca la dura NII-La carretera, que retrata la prostitució a peu d'asfalt.

Culpes perdonades inclou diverses col·laboracions: la veu del menorquí Leonmanso, l'harmònica de Dani Bejarano, la guitarra de Jordi Turón, el violí i les veus d'Ana Tomás, i altres aportacions vocals a càrrec de la poetessa Blanca Llum Vidal, Elisabeth Agustín, Sesc Pla i Constan.

Ca Vell farà la presentació oficial de Culpes perdonades el 4 de març al centre cívic del Barri Vell de Girona, però abans actuarà el 21 de gener al Lizard de Figueres i el 9 de febrer al Nou Quart, de Quart.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

El FEMJazz! tornarà a tenir la Draga com a escenari principal en la 30a edició

banyoles
Cinema

Cate Blanchett rebrà un Premi Donostia al Festival de Sant Sebastià

Sant Sebastià
ÒPERA

La directora Emma Dante castiga el ‘bullying’ a ‘La cenerentola’ de Rossini

BARCELONA
cinema

Pablo La Parra Pérez, nou director de la Filmoteca de Catalunya

Barcelona

Nou programa d’arts per quan tanqui Can Maristany

SANT CUGAT DEL VALLÈS

Un renovat Aplec de la Salut reviu la llegenda de la pesta

SABADELL
TEATRE

Chévere incorpora llenguatge per a sords i cecs a ‘Helen Keller: a muller marabilla’

BARCELONA
J.M. Codina Tobias
Novel·lista

“La felicitat fa basarda perquè mena cap a una sensació de buit”

Barcelona
música

Un infart acaba amb Steve Albini, monument del rock alternatiu

girona