cultura

cinema

Carlos Zanón ressuscita Pepe Carvalho

Planeta i els hereus de Manuel Vázquez Montalbán arriben a un acord per a la continuïtat de la sèrie

L'atípic detectiu privat viurà a la Barcelona actual i tindrà una mirada contemporània

L'escriptor barceloní Carlos Zanón donarà una nova vida literària al detectiu Pepe Carvalho, el famós personatge de ficció creat pel desaparegut Manuel Vázquez Montalbán (1939-2003).

L'editorial Planeta i els hereus del creador de Carvalho han arribat a un acord perquè Zanón reprengui les aventures d'aquest atípic investigador privat. Les negociacions s'han resolt en uns mesos i han implicat Casanovas & Lynch, en representació de Zanón, i Balcells, per part dels hereus.Tot i que encara no hi ha data per a la publicació del llibre, l'editorial preveu que el podrà presentar durant el 2018.

L'escriptor (Barcelona, 1966) ha explicat que va rebre la proposta “amb sorpresa, perquè és un repte”, i al mateix temps “amb molta il·lusió, perquè recordava haver llegit els llibres des de l'institut i era una cosa que em venia de gust”.

Zanón considera que el van elegir a ell per la manera com escriu i per la seva mirada i, per això, vol fer un llibre que sigui seu. “Segons ell, “no és qüestió de fer un llibre imitant l'estil d'un altre autor, sinó aportar el teu estil propi al personatge creat per aquell autor, dins d'una mateixa ciutat, Barcelona, la seva i la meva, amb una mirada contemporània”.

Zanón ha assegurat que està preparat per rebre “tota mena de crítiques” i que això no el “preocupa gaire”. “El que em preocupa és la meva relació amb la literatura, fer un llibre del qual em senti satisfet”.

L'escriptor, que ja ha començat a escriure el llibre del retorn de Carvalho, ha apuntat que algunes característiques del personatge es mantindran i altres canviaran. “Intentaré respectar l'ànima del personatge però l'escriuré a la meva manera i algunes coses les podré recuperar i altres no”, ha dit.

Encara no té clar com abordarà molts aspectes del personatge, com, per exemple, si Carvalho seguirà fent receptes –ha reconegut que ell és “fatal amb la cuina”– o bé si tindrà gos.

Sí que ha avançat que la trama policial “succeirà aquí i ara”, encara que es reserva revelar si el seu Carvalho tindrà la mateixa edat que el de Vázquez Montalbán o haurà envellit. També ha apuntat que “hi haurà personatges que l'envolten que continuaran i altres que no”, si bé no ha detallat quins. Ha demanat esperar al final del projecte per revelar com serà el seu Carvalho.

L'anunci de la resurrecció de Carvalho coincideix amb la previsió que Booket reediti aquest 2017 moltes de les novel·les de Carvalho per tal d'acostar aquest singular personatge literari al públic actual.

El 17 de gener sortiran a la venda noves edicions de Tatuaje, La soledad del mánager, Los mares del Sur i Asesinato en el Comité Central. Al mes de juny es publicaran quatre novel·les més: Los pájaros de Bangkok, La Rosa de Alejandría, El balneario i El delantero centro.

D'altra banda, Zanón ha acabat la novel·la Taxi, “un viatge per Barcelona” basant-se en el mite d'Ulisses i amb el personatge d'un taxista faldiller i que suposa. Aquest llançament, que encara no té editorial, ha sortirà a la primavera o tardor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA