cultura

Cultura

El centre d'art modern de Girona, a principi del 2019

La voluntat del govern de la ciutat és que el primer trimestre d'aquell any es pugui fer la primera exposició a la remodelada Casa Pastors

El mes que ve s'endegarà el concurs públic del projecte

El govern de la ciutat treballa amb l'objectiu que d'aquí a dos anys el nou centre d'art modern i contemporani de Girona, a la Casa Pastors, ja estigui disponible per fer-hi exposicions. El regidor de Cultura de Girona, Carles Ribas, en declaracions a Televisió de Girona, va puntualitzar que la burocràcia administrativa pot fer alterar aquest calendari, però que la voluntat política és que el primer trimestre del 2019 el nou espai estigui obert. Tot i que ja serà en part funcional i es podrà obrir al públic, serà, segons hi va afegir, només l'acabament de la primera fase de construcció del centre d'art modern i contemporani. Ribas diu que el cost de tot el projecte serà alt –va recordar que un estudi elaborat pels arquitectes Josep Fuses i Joan Maria Viader preveia un cost d'uns quatre milions per a la reforma integral–, i que el consistori de Girona no té capacitat per fer una inversió d'aquesta magnitud sol i de cop. En aquest sentit, el regidor va dir que el mes vinent la Generalitat podrà concretar quina serà la seva aportació econòmica per al projecte. Amb el que hi aporti la Generalitat, la part que hi posi la Diputació de Girona i la de l'Ajuntament n'hi haurà prou, considera, per executar la primera fase. Abans, però, caldrà disposar del projecte. Aquest primer pas s'endegarà el mes vinent, amb un concurs obert que es promou amb la col·laboració del Col·legi d'Arquitectes. És un procés que durarà uns quatre mesos, després del qual es podrà fer la licitació de l'obra i començar els treballs de remodelació en l'edifici.

El futur centre d'art serà la seu de la col·lecció Santos Torroella, que l'Ajuntament va adquirir per 3,9 milions d'euros –amb pagament plurianual– i que està format per unes 1.300 obres. El regidor de Cultura va reconèixer que es pot debatre el preu d'adquisició, però considera que la inversió per la col·lecció “és interessant i molt positiva” per a la ciutat a fi d'aconseguir “que Girona sigui referent d'una determinada època de la pintura catalana que ni museus com el MNAC o el Macba recullen”.

LA XIFRA

4
milions
d'euros era el cost aproximat de la reforma integral que preveia un estudi de Fuses i Viader.

LA DATA

07.2017
es podria tenir
el projecte definitiu resultant del concurs públic que s'endegarà el mes vinent.

LA FRASE

No podem fer un dispendi tan elevat de cop [per a la reforma integral], per això es farà per fases
Carles Ribas
regidor de cultura


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic