cultura

El Museu de la Garrotxa tanca per renovar-se

Refarà el contingut amb l'experiència acumulada des del 1986, quan es va obrir

El Museu de la Garrotxa d'Olot tanca les portes fins al 25 de febrer vinent per reformular l'exposició permanent i, sobretot, per adaptar el discurs als visitants contemporanis. El museu actual va ser inaugurat el 1986 i des d'aleshores la col·lecció permanent ha estat la mateixa.

No serà cap gran reforma, tal com han coincidit a assenyalar el regidor de Cultura, Josep Berga, i la directora del museu, Montserrat Mallol, sinó bàsicament una reactualització del discurs. S'hi mantindran les obres icòniques, com, per exemple, La càrrega de Casas.

La inversió total és de 26.000 euros –una part per enllestir la sortida d'emergència–, cosa que sustenta les afirmacions dels dos responsables de l'equipament. “És un gran canvi des de la modèstia, un canvi del grafisme i del contingut, que havien quedat obsolets, cosa que veiem des de la nostra experiència però també per un públic que ha visitat museus del segle XXI de tot el món”, ha remarcat Mallol.

Aquesta actuació consistirà a repintar de blanc totes les parets per donar més lluminositat i protagonisme a les obres exposades; en l'habilitació d'espais pedagògics per a infants i joves; en una millora de l'accessibilitat; en la connexió Wi-Fi pública per complementar la informació de les peces a l'aplicació Visitmuseu, i, entre altres coses, en el canvi d'algunes obres per altres del fons del museu. El format de l'exposició serà semipermanent, amb canvis d'algunes obres cada quatre o cinc anys per d'altres del fons propi, d'altres museu i de particulars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia