cultura

cinema i tv

‘La llegada' i ‘The young pope', millors film i sèrie

Els Bastards han escollit ‘Revenant' i ‘Narcos' també com a millors títols del 2016

El col·lectiu de crítics que escriu al blog Els Bastards ha deliberat un any més quines han estat les seves pel·lícules i sèries preferides de l'any. Pel que fa als films, la gran triomfadora ha estat Arrival (La llegada), de Denis Villeneuve, director que l'any passat ja van exalçar amb la no menys vibrant Sicario. El film, un dels que sonen per a les nominacions als Oscar, narra els primers contactes que estableix un equip d'experts, amb una lingüista (extraordinària Amy Adams) i un científic (Jeremy Renner) al capdavant, amb els extraterrestres que acaben d'arribar a la Terra no se sap ben bé amb quin propòsit.

En el segon lloc, Els Bastards han considerat Revenant, d'Alejandro González Iñárritu, i la particular odissea de supervivència de Leonardo Di Caprio, segona millor pel·lícula de l'any. I, en tercera posició, Room (La habitación), la història punyent que relata el segrest d'un nen i la seva mare i, sobretot, la inserció social a la vida normal, un cop són alliberats.

Quant a sèries, el podi ha estat molt competit i les tres millors sèries tan sols es diferencien per un vot. D'aquesta manera, sumant els punts de cadascun dels bastards que han votat ha resultat guanyadora The young pope, la sèrie sobre un hipotètic nou papa de Roma que interpreta en el paper principal Jude Law. La sèrie és obra de Paolo Sorrentino, l'autor de l'aclamada La gran bellesa, que aquí configura un relat seriat amb els seus elements més representatius i molt recognoscible amb el seu cinema. 100% Sorrentino i pura bastardia d'un protagonista que rivalitzaria pel poder amb els mètodes del no menys gran president Frank Underwood de House of cards.

En segon lloc, per un sol vot de diferència, trobem Narcos, la sèrie escollida com a millor de l'any passat i que, malgrat que la seva segona temporada no ha resultat tan original, sí que ha mantingut el nivell i sobretot el suspens per veure com s'esfondrava del tot el poder i la glòria del narcotraficant Pablo Escobar. I, en tercer lloc, ha resultat aclamada la gran sorpresa de l'any: The night of, sèrie de l'HBO que, sense tenir el soroll mediàtic de Game of thrones ni el pressupost de Westworld, ha captivat per la manera com desenvolupa un relat expansiu i cinematogràfic al voltant de la figura d'un fals culpable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia