cultura

Cinema

Cinquè cicle de cinema i música antiga, al Truffaut

La Societat Handeliana projectarà demà ‘El coro'

‘Nannerl' i ‘El maestro de música' completen el cicle

La Societat Handeliana de Girona (SHG), en col·laboració amb el Cinema Truffaut, ha organitzat el cinquè cicle de cinema i música antiga de Girona, que es farà els dies 19 i 26 de gener i 2 de febrer a les vuit del vespre. En aquesta nova edició, que comença demà, presenten tres pel·lícules relacionades amb la música antiga, dues de les quals es projecten a Girona per primera vegada a la pantalla gran.

El film que obrirà el cicle és El coro (Boychoir), una producció de l'any 2014 protagonitzada per Dustin Hoffman i que és una versió americana de la pel·lícula francesa Los chicos del coro. Serà presentada pel soci de la SHG Josep Arnau, antic professor universitari i expresident de la Diputació de Girona.

La segona proposta és Nannerl, la hermana de Mozart, una pel·lícula francesa de l'any 2010 que va passar desapercebuda en el seu moment a casa nostra. Dirigida per René Feret, narra la vida de la desconeguda germana de Mozart, que també va ser nena prodigi. En aquest cas, la sessió serà presentada pel president de la SHG, Josep Poch.

L'última proposta, també inèdita a Girona, és El maestro de música (Le maître de musique), una història protagonitzada per un cantant d'òpera retirat i que és un cant a la bellesa. Va ser dirigida per Gerard Corbiau, director de Farinelli, il castrato, i va ser nominada a l'Oscar com a millor pel·lícula de parla no anglesa el 1987. Serà presentada per Rafael Jaén, soci de la SHG.

El preu de l'entrada és de 5 euros per sessió i de 2,5 euros per als socis de l'entitat, creada el 2010 i formada ja per una setantena de membres.

Òpera als Ocine

Per la seva banda, els Ocine Girona continuen amb la programació del cicle Òpera & Ballet. El 31 de gener es reprèn amb la projecció d'Il trovatore, de Verdi, en directe des del Royal Opera House de Londres (20.15 h).

Després vindran els Così fan tutte, de Mozart, en directe des de l'Òpera de París (16 de febrer); La bella dorment, de Txaikovski, des del Royal Opera House (28 de febrer); Madama Butterfly, de Puccini, també des de Londres (30 de març); Rigoletto, de Verdi, des del Teatre del Liceu (6 d'abril); Lucrezia Borgia, de Donizetti, –enregistrada a la San Francisco Opera– (23 de maig), i Otello, de Verdi, novament en directe des del Royal Opera House de Londres (28 de juny).

Òperes al Liceu i al Municipal de Girona

L'entitat Amics de l'Òpera de Girona ha organitzat una sèrie de sortides en autobús per presenciar en directe les òperes programades al Teatre del Liceu de Barcelona. Concretament, es podran veure els espectacles Werther, de Massenet, amb el tenor Piotr Beczala, el divendres 3 de febrer; Rigoletto, de Verdi, el 26 de març, i Don Giovanni, de Mozart, el 30 de juny. L'entrada més el viatge costen 105 euros, amb la possibilitat d'un descompte de fins al 39% si es volen entrades a la zona 3 del teatre.

També s'ofereix la possibilitat de veure les òperes programades al Teatre Municipal de Girona amb grans descomptes. Per exemple hi ha un paquet complet per veure Il convito (17 de febrer), Manon Lescaut (5 de març) i Carmen (24 de maig) per 85 euros. L'anomenat paquet “italià”, a 48 euros, permet l'entrada a Il convito i Manon Lescaut; i “l'afrancesat” és per veure Il convito i Carmen. Pel que fa a actes, Amics de l'Òpera ha organitzat una xerrada sobre Werther, l'òpera de Massenet, pel 26 de gener (19.30 h, gratuït) a la Casa de Cultura. Es tracta d'una introducció comentada de l'obra, amb fragments musicals enregistrats, a càrrec del divulgador musical Pol Avinyó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA