cultura

Música

Excel·lència i aprenentatge

Aspirants de fins a 62 països. La 54a edició del Concurs Tenor Viñas ha reunit 511 cantants. Ahir van començar les semifinals, després de les audicions preliminars (a París, Los Angeles, Madrid, Moscou, New York, Beijung, Londres, Berlín, Milà i Barcelona). Dels 282 aspirants en preliminars internacionals, 55 intervindran en la sessió final. Entre el jurat d'enguany destaquen el tenor Jaume Aragall i la mezzosoprano Grace Bumbry. Miguel Leguin, director del concurs, admetia ahir la seva intenció de plantejar uns estudis d'òpera al Liceu de Barcelona. Christina Scheppelmann, directora artística del Liceu, admetia aquesta il·lusió però entenia que és un projecte a mitjà termini i que ha de servir perquè els cantants llicenciats dels conservatoris coneguin l'experiència de l'òpera provant petits papers.

La mezzo Grace Bumbry lamentava en la presentació d'ahir al matí que els joves cantants d'avui estan menys preparats que no pas abans. Poc disposada tampoc a l'òpera contemporània (perquè els autors actuals desconeixen l'instrument de la veu, inexplicablement).

El Concurs Internacional de Cant de Barcelona és un dels sis certàmens que tenen un major reconeixement mundial. El Viñas oferirà sis premis oficials, tres d'especials i tres d'extraordinaris, que tenen un valor conjunt de 97.000 euros. Si dissabte va tenir lloc la inauguració del concurs al Saló de Cent de l'Ajuntament. Divendres al vespre es farà públic el veredicte del jurat. Dissabte (18:30 hores), Grace Bumbry pronunciarà una conferència sobre la seva carrera. Serà diumenge vinent (18:00 hores) que els guanyadors del concurs faran un concert final.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia