cultura

música

concert

The Wilder Company: “Ens interessa tot el rock que mira a les arrels”

El grup gironí, que va publicar el seu primer disc la tardor passada, oferirà avui un concert a l'Estació Espai Jove per inaugurar la 24a edició de Mostrar't

Tot va començar quan Arnau Coderch (Rockzilla, The Qüits) va publicar el 2014 un disc en solitari, On my own, gravat només amb guitarres acústiques. Per presentar en directe aquelles cançons, Coderch va trobar dos bons còmplices, el baixista Edu Bonet (La Tosca Brava) i el bateria Jordi Vila (La Banda del Yuyu i The Qüits, ara amb Slavedown), que cada vegada es van anar integrant més en el projecte, inicialment com Arnau Coderch & The North East Gang. El 2015, després d'un viatge a Texas en què Coderch va tocar al carrer i en alguns clubs, el cantant i guitarrista de Santa Coloma de Farners va parlar amb Bonet i Vila de muntar una banda per fer “una mica més de rock'n'roll”. I així va néixer The Wilder Company , un trio de rock americana interessat per “tot allò que soni a rock amb arrels”, és a dir, a country, blues, folk, bluegrass i altres estils amb olor de terra. La tardor passada van publicar el seu primer disc, un CD de títol homònim i acurada presentació –amb una portada de l'il·lustrador basc Iban Sainz–, que van presentar al Yeah! amb la formació actual de quintet, que inclou Jep Vilaplana (guitarra, mandolina, dobro) i Albert Casellas (teclats). També hi eren la resta de músics col·laboradors en aquest disc amb producció, guitarra, lap steel i banjo de Gerard Brugués (Pakitsguitar), com ara el teclista Miquel Brugués, el trompetista Joan Matacàs (Komando Moriles) i la cantant Carla Aguilar, de The Blackiss. Avui el quintet oferirà a l'Estació Espai Jove de Girona un concert “més a volum baix que no acústic” per inaugurar la 24a edició de la mostra d'art jove Mostrar't (20 h, gratuït). El grup actuarà el 28 de gener a Barcelona (Monasterio) i l'1 d'abril a Calella, amb The Brew.

“El viatge, la distància i el moviment són els temes centrals d'aquest disc”, explica Coderch, que remarca que “per fer aquesta música no cal parlar d'indis i vaquers, ni de les muntanyes americanes: aquí ja tenim les Gavarres”. Ho diu el nét del barceloní Ramon Coderch, que amb l'àlies Dan Wilder va escriure diverses novel·les de quiosc, sobretot de l'oest i de gènere negre. En honor seu el grup es diu The Wilder Company.

El disc es va gravar a l'Espai Marfà, amb una de les seves ajudes a la gravació de maquetes, complementada amb recursos propis i una campanya a Verkami, i Jaume Figueres el va mesclar a Ground. “Creiem molt en el concepte de disc i per això hem cuidat tant tots els detalls, com ara la portada”, presidida pel mussol que ha acompanyat Coderch des d'On my own. Els nou temes del disc estan ordenats com si hi hagués cara A –comença amb Goin' downtown i acaba amb la rockera Monterey– i cara B, des de The gone a Fare thee well, que Coderch interpreta tot sol, per tancar un disc en què tot el grup ha treballat molt les harmonies vocals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia