cultura

MONTSE CATLLÀ

DIRECTORA GENERAL DE LA FUNDACIÓ L'ATLÀNTIDA DE VIC

“Defensem el valor del model existent”

“No podem obviar que hi ha uns sectors de la societat comarcal que no se senten partícips del projecte”

“En aquesta etapa, el primer que farem serà endegar un pla estratègic que ens farà revisar tota la realitat”

Arrels musicals
Montse Catllà Dot és professora superior de música en l'especialitat de piano i llicenciada en humanitats (especialitzada en pensament i art) per la Universitat Pompeu Fabra. Fa un parell de dècades que exerceix funcions directives, primer a l'Escola de Música de Sant Hipòlit de Voltregà, d'on és filla, i, des de fa una quinzena d'anys, a Vic.

Montse Catllà (Vic, 1974) és, des de l'1 de gener, la nova directora general de la Fundació L'Atlàntida, després d'una dècada essent directora de l'Escola de Música i Conservatori de Vic (Emvic).

Lluís Vila d'Abadal, el seu predecessor al càrrec durant deu anys, li ha donat algun consell?
A part d'aconsellar-me en temes pràctics, el que m'ha dit és que cal saber relativitzar, perquè és un càrrec molt exposat públicament, i que sigui conscient que intervindré amb molts agents públics.
Ha deixat l'Emvic òrfena?
Soc la primera interessada que no hi hagi sentiment d'orfandat; no he deixat l'Emvic, sinó que me la miro des d'una altra perspectiva. Ara, de manera provisional, assumirà la direcció el sotsdirector, Sebastià Bardolet, però s'obrirà un procés a l'abril o el maig, i seria desitjable que deixéssim tancat el curs amb el nou equip directiu.
Què creu que cal modificar de l'etapa anterior?
Crec que s'ha fet un bon treball per explorar la simbiosi entre dos serveis municipals com són el Centre d'Arts Escèniques (CAE) i l'Emvic, però hem d'anar més enllà i projectar-ho a la seva màxima potencialitat. També s'ha treballat molt bé la projecció nacional de L'Atlàntida, però en l'arrelament social més proper hi ha esquerdes. No podem obviar que hi ha uns sectors de la societat comarcal que no se senten partícips del projecte. Hem de crear un sentiment d'identificació.
Al juliol s'acaba el contracte programa de L'Atlàntida. Quan estarà a punt el nou?
La tardor passada es va anar cuinant amb una comissió tècnica en paral·lel a una de política. S'ha fet un treball per definir objectius estratègics i d'altres més concrets, i s'ha definit un marc de seguiment d'aquest projecte. Durant el pròxim mes, l'esborrany que ja s'ha presentat s'acabarà de llimar entre les dues comissions i entenem que a mitjan febrer estarà acabat i passarà al ple al març.
El nou contracte programa inclou alguna novetat?
D'entrada, un esperit més intervencionista de l'òrgan municipal, i no ho dic pejorativament, perquè no es tracta d'una fiscalització sinó d'un major seguiment i avaluació de fites. A l'Ajuntament li pertoca portar les regnes de la definició dels serveis d'acord amb l'ens gestor. En contingut, s'hi respira l'esperit d'inclusió social i una programació tant curricular com cultural oberta i diversa. La transversalitat social no ha de fer descuidar el compromís cultural i educatiu, la profunditat del projecte que ofereixes.
La municipalització de L'Atlàntida és viable?
Nosaltres, el que defensem és el valor del model existent, tot i que ha de millorar en molts àmbits. La gestió indirecta et dona una llibertat de moviment en la gestió del personal, per exemple, molt interessant. El que reclamàvem és màxima consciència de la classe política i que si es feia un procés de municipalització fos sostenible.
De quin pressupost disposen per al 2017?
El total de L'Atlàntida són 4 milions d'euros. En aquesta nova etapa, el primer que farem serà endegar un pla estratègic que ens farà revisar tota la realitat, des de l'estructura orgànica fins al disseny curricular, els programes...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

memòria històrica

Barcelona homenatja George Orwell amb una placa commemorativa

barcelona
museu

Aprovat inicialment el projecte d’ampliació del Macba

barcelona
Música

La Iaia torna amb quatre concerts i edita tres cançons inèdites

BANYOLES
Ferran Aisa
Biògraf

“Les èpoques, encara que no ho sembli, sempre estan connectades”

Barcelona
Eduard Iniesta
Músic

“Dir «bon dia» al veí quasi s’ha convertit en un acte heroic”

Barcelona
ARTS EN VIU

Els festivals de Terres de l’Ebre teixeixen una xarxa de complicitats

BARCELONA
novetat editorial

El gironí Joan Jaile publica la novel·la juvenil ‘Thanda Arlooise i el despertar de la màgia’

girona
música

Anuel AA serà el cap de cartell del Mediterranea Festival de Roses

roses
Cultura

Mor Alice Munro, Premi Nobel de literatura el 2013