cultura

Cultura

El Museu Can Mario exposa el “laboratori conceptual” Pep Admetlla

L'artista multidisciplinari gironí, que obre la programació d'hivern del museu de Palafrugell, també exposa una sèrie de dibuixos sobre l'exili

El Museu Can Mario a Palafrugell de la Fundació Vila Casas inicia la nova programació d'hivern amb la presentació de dues exposicions temporals dedicades a un dels autors més rellevants del panorama contemporani català, l'artista multidisciplinari Pep Admetlla (Girona, 1962). L'artista gironí fa més de tres dècades que crea i experimenta amb el dibuix, l'arquitectura o l'escultura, mogut per la curiositat i la voluntat d'arribar “al fons” de les coses. Així ho va explicar el mateix autor ahir en la presentació de les dues exposicions retrospectives que li ha dedicat la fundació i que s'inauguren avui.

Admetlla es considera un autor que treballa diferents disciplines “sense complexos”, conscient de les pròpies limitacions. Unes mancances que procura corregir envoltat de persones i de referents, com ara el desaparegut escultor Francesc Torres Monsó i l'arquitecte Quim Español, i intentant arribar “al fons” dels temes que es planteja com a artista. En aquest sentit, ha explicat que quan la curiositat el va portar fins a l'anatomia va decidir fer classes de medicina i disseccions per poder aprofundir en allò que li interessava en aquell moment.

A La poètica de l'espai hi ha des d'obres primerenques de 1988 fins a les darreres que ha fet. La mostra, instal·lada a la sala gran, vol ser un “laboratori conceptual” on es recrea el procés d'un creador que es “ramifica” i a qui “li interessa tot”, segons paraules de la comissària Glòria Bosch, que també ha destacat la influència que té de la literatura i d'autors com ara Italo Calvino i Paul Valéry.

En total es poden veure una vintena de peces entre dibuixos, escultures, maquetes i també les llibretes, un element indispensable per entendre la seva manera de fer, ja que és el punt de partida de cadascuna de les creacions on anota les reflexions i les acompanya de dibuixos i fotografies.

No hi falten tampoc les llibretes, el punt de partida on anota les idees i reflexions de cada treball que fa.

En una sala més petita, també s'exposa 7 portes +1, una sèrie de vuit dibuixos de l'artista fets en blanc i negre sobre l'exili.

Admetlla ha participat en projectes internacionals importants, com ara a la Biennal d'Arquitectura de Venècia, on va exposar l'any passat Entre cos i enigma, arquitectura dels sentits i que es basava en Sant Pere de Galligants i el passeig arqueològic de Girona. Està previst que aquest any mostri el making of així com una maqueta a la capital gironina.

El taller d'Esteba

Una altra de les propostes destacades de la nova programació d'hivern, que es poden visitar fins al 21 de maig, és La vida al taller, de Mariona Esteba, una artista nascuda a Barcelona que treballa des del seu estudi de Tamariu. Hi exposa dibuixos, escultures fetes amb objectes trobats i fotografies d'Instagram.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

còmic

El Manga Barcelona celebra 30 edicions amb un cartell de Naoki Urasawa

barcelona
ÒPERA

Ollé aixeca l’òpera de Xostakóvitx com a ‘thriller’ per empoderar la dona

BARCELONA
música

Ramoncín i Marky Ramone actuaran a La Mirona, que obrirà el curs amb el segon Mirorock

salt
Cultura

Mor als 43 anys el DJ i productor musical barceloní Víctor Palomo

música

Les festes de la Mercè homenatjaran Zeleste amb un gran concert

barcelona
cinema

‘Segundo premio’, d’Isaki Lacuesta i Pol Rodríguez, lluitarà pels Oscar

Barcelona

Juls publica ‘Papallones’, el primer single del seu àlbum de debut

GIRONA
TEATRE

La Sala Beckett s’abona a la comèdia àcida

BARCELONA
Música

Marc Lloret: “El sector musical català s’ha rejovenit a l’escenari i a les oficines”

VIC