cultura

Cultura

La irreverència també és tradició

El centre cultural i recreatiu de Pineda recupera avui i demà els esbojarrats ‘Pastorrats'

Un arcàngel Sant Miquel que reparteix cerveses, un Llucifer amb molta ploma, una verge que s'entrebanca amb les paraules i un déu argentí que llueix una samarreta amb el número 10 d'en Messi. Sembla un acudit però no ho és, perquè es tracta de teatre. Però teatre amb un innegable to humorístic, que beu de situacions absurdes i que agafa la versió de L'estel de Natzaret de Ramon Pàmies que es fa al centre cultural i recreatiu de Pineda i li dóna la volta, la sacseja, la mareja i la transforma en els Pastorrats, on fa bandera de la irreverència i que aprofiten per tancar la temporada de representacions nadalenques. Són tres úniques sessions, avui dissabte i demà diumenge, i després de tres anys “hi havia moltes ganes de tornar-hi”. L'èxit està assegurat, perquè la versió que va impulsar el director i actor Xevi Gómez fa temps que s'ha convertit en marca de la casa. “Tenim la gran sort que tota la gent s'hi ha implicat des del minut zero i assumeix amb molta professionalitat que fer riure és una gran teràpia”, diu Gómez. El director, com era d'esperar, es resisteix a donar pistes sobre l'obra “perquè s'ha de mantenir el secret fins al darrer moment”, però avança que s'hi han incorporat moltes novetats respecte a la darrera edició del 2013. “Un dels molts punts a favor dels Pastorrats és que no es fan cada any per no perdre el to fresc i nou de les paròdies o de les bromes”, assenyala, i hi afegeix que “això ens permet adaptar les escenes a l'actualitat i pensar nous textos i situacions que puguin sorprendre”. A l'escenari hi pujaran molts dels veterans de l'entitat, “que són els primers que s'han apuntat a la festa” i a la direcció de l'obra s'hi apuntarà un personatge amb solvència contrastada en l'assistència personal: la sensual veu de Siri de l'Iphone. “Ella ens anirà marcant les pautes i noves propostes per provar”, diu Xevi Gómez, que també entrarà en escena i “més d'un dels seus suggeriments segur que sorprendran el públic”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’edició integral de Kavafis, el poeta de l’amor sensual

Empúries
LLENGUA

Joan Vall: “La llengua es defensa a les urnes”

BARCELONA
cultura

Jusèp Boya, Gemma Carbó i Rosa Lluch Bramon seran els experts que assessoraran el procés per escollir el nou director del Muhba

barcelona
LLIBRES

Litterarum dedicarà la propera fira a reivindicar l’art com a teràpia

BARCELONA
Cultura

Mor als 89 anys el periodista i escriptor francès Bernard Pivot

ART

Torrent Pagès “reneix” en una exposició a la Fundació Valvi

Girona
TEATRE

Joan Lluís Bozzo torna al teatre amb un documental sobre salut mental juvenil

BARCELONA
TEATRE

El TNC furga en la comèdia dramàtica de família a ‘Amnèsia’

BARCELONA
Cinema

El Truffaut dedica un nou cicle de la Fimoteca a Wim Wenders

Girona