Cultura

Tossa demana ajut a Cultura per poder adequar el Museu Municipal

L'alcaldessa es reunirà amb el conseller de Cultura i tècnics de la Generalitat perquè avaluïn què es pot fer perquè l'equipament compleixi la llei de museus

Tècnics del Departament de Cultura de la Generalitat estudiaran la situació del Museu Municipal de Tossa en una visita que faran amb el conseller de Cultura, Santi Vila, en una data encara per concretar però que segons l'alcaldessa, Gisela Saladich, serà durant el primer trimestre de l'any. Saladich va informar d'aquesta visita arran d'una intervenció del grup de CiU en el ple, i atès que el museu (actualment col·lecció d'art) és fora de la Xarxa de Museus de Catalunya des de finals de l'any passat, arran de les deficiències detectades en diverses visites, la principal d'aquestes, la manca d'accessibilitat. L'alcaldessa, però, va considerar en el ple: “Algú devia punxar perquè sortíssim del registre.”

Llista d'actuacions

“Ara el museu està fora de la xarxa, però el conseller ens va trucar, va dir que li sabia molt de greu, que no el coneixia i que portaria tècnics per ajudar en possibles solucions”, va dir Saladich. L'alcaldessa va recordar que per aquest any ja s'han aprovat partides d'inici d'obres de millora. “Hi ha una llista detallada d'actuacions, algunes ja les hem dut a terme, i la resta les farem durant aquest any per adequar al màxim les instal·lacions a la llei de museus”, va explicar l'alcaldessa. Per Saladich, el que no es pot fer “de manera immediata és fer-lo accessible”, perquè implica obres “que afecten la distribució de les sales i les obertures del museu”. Per això, l'alcaldessa va considerar que és necessari que els tècnics de Cultura ho avaluïn i diguin quines són les solucions més adients: “Ens sembla que és molt difícil de trobar-hi solució, però segurament els tècnics han tractat altres cases com la nostra i veuen la manera de fer-ho.” A més, va valorar que el vial fins al museu (amb còdols) també dificulta l'accessibilitat, i segurament també s'hauria d'adaptar. Malgrat ser fora del registre de museus, va qualificar “d'excel·lent” la salut de l'equipament: “Les obres d'art estan molt ben cuidades, tant dins com fora del registre som i serem el museu que es va inaugurar l'1 de setembre de 1935.”

LA FRASE

Em sembla que és molt difícil trobar-hi solució, però segurament els tècnics han tractat cases com la nostra
Gisela Saladich

LA DATA

1935
El Museu
Municipal de Tossa va obrir les portes per primer cop el dia 1 de setembre de 1935


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.