cultura

festes i tradicions

divisió

Crisi interna a la comparsa dels Plens de la Patum

El cap de colla, Isaac Gonfaus, expulsa per sorpresa tres membres del grup per “traïció i sedició”

Volien portar a debat aspectes de l'organització interna

El cap de colla de la comparsa dels Plens de la Patum, Isaac Gonfaus, ha decidit expulsar tres dels 22 membres de la colla per “traïció i sedició”. La comparsa va tenir una reunió aquest dissabte, 21 de gener, a les 4 de la tarda per discutir la reforma dels seus estatuts, però la trobada va durar pocs minuts, ja que Gonfaus es va limitar a anunciar l'expulsió dels tres membres i va donar la reunió per conclosa.

El mateix cap de colla ha confirmat a aquest diari que aquesta setmana es reunirà amb la regidora de Patum, Mònica Garcia, per explicar-li la situació. Un cop feta la reunió, es prendrà una decisió consensuada entre comparsa i consistori. Fins llavors, ha dit, les informacions que pot donar com a cap de colla són mínimes.

La comparsa dels Plens, doncs, està immersa en una crisi interna important. Els tres membres que han estat expulsats pretenien obrir un debat sobre qüestions de l'organització interna amb l'objectiu de reformular alguns punts dels estatuts de la comparsa. Malgrat tot, la manera d'actuar d'aquests tres membres sembla que no ha agradat al cap de colla. De fet, el sector crític de la comparsa posava sobre la taula el fet que la figura del cap de colla s'hereta, ja que l'escull el predecessor i no pas els membres del grup en acció democràtica.

Albert Rumbo medita plegar

També estan sent uns dies moguts per al Patronat de la Patum. L'ens que organitza la festa es va reunir divendres passat, després de dos mesos sense fer-ho, amb la mirada posada en la Patum del juny. El que ningú s'esperava és que el gerent del patronat, Albert Rumbo, agafés el torn de paraula a les acaballes de la reunió i anunciés la seva renúncia al càrrec.

De moment, els motius de la decisió no han transcendit. El que sí que ha pogut confirmar aquest diari és que els membres de l'ens han demanat a Rumbo que es repensi la renúncia, ja que valoren molt la feina que ha fet fins ara i entenen la seva figura com una peça important per a la festa. Per això, ara mateix Rumbo medita si renuncia al càrrec definitivament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.