cultura

música

concert

Human Ashtray fa sonar l'apocalipsi a ‘Exile'

El grup de ‘death metal' presenta avui el seu tercer disc a La Piscina de Vidreres

El grup selvatà de death metal Human Ashtray presentarà avui el seu tercer disc, Exile, en un concert organitzat per l'associació Soroll al bar La Piscina de Vidreres (22.30 h, 5euros), que inclourà també les actuacions de Billy Idiot i Bloodhorn. Exile és la segona part de Pripyat (2012), l'anterior disc d'aquest quartet format per músics de Vidreres i Maçanet: William (veu), Herpes (baix), Xevi (guitarra) i Ciri (bateria). “Si Pripyat feia referència a l'accident de Txernòbil, Exile és ja el rèquiem nuclear que se'n deriva: és la confirmació de la capacitat destructiva de l'ésser humà. En aquest sentit, som bastant nihilistes, perquè el món està molt cardat”, explica el cantant del grup.

Deu anys després del seu primer disc, The Hate Rebirth, Human Ashtray presenta un disc que inclou set temes compostos i enregistrats el 2011 durant les mateixes sessions que Pripyat pel guitarrista Xevi Alegre, que l'any passat va mesclar i masteritzar Exile als Trempol Studios. Alguns temes, com ara els explícits Post Mortem Nihil Est i Death is Certain, Life No, duren sis o set minuts: temps més que suficient per desenvolupar “petites històries”. “S'ha buscat un so cru i natural, el més fidel a un directe de la banda”, s'afirma al full promocional d'Exile, un disc tècnicament també més elaborat que els seus precedents.

Nascut a principi del 2005 a partir de la dissolució del grup Outbreak, Human Ashtray ha realitzat més de 150 concerts en vuit països diferents. Ara el grup feia dos anys que no feia concerts, mentre s'anava integrant el nou baixista i s'acabava de preparar el llançament del disc. “Mai no hem parat de treballar al local i, de fet, ja tenim un altre disc enllestit”, afirma en William. Tot i que les seves influències són variades, el grup assumeix com a pròpia l'etiqueta de death metal, per “l'acceleració i les veus guturals”. “Molts dels nostres referents són dels anys vuitanta i noranta, però els hem posat al dia”. Exile ha estat coeditat pel segell saragossà No Humano Records i la promotora Blood Fire Death.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

saló

El Comic Barcelona tanca portes amb més de 110.000 visitants

barcelona
Necrològica

Mor l’actor Bernard Hill, el capità del ‘Titanic’ i el rei Theoden de Rohan

barcelona
Xavier Aliaga
Novel·lista

“Necessito passar-ho bé quan escric, provar coses”

Barcelona
LA CRÒNICA

Rebobinar és de nostàlgics

Música

Madonna fa ballar un milió i mig de persones a Copacabana

rio de janeiro
arts escèniques i música

El Límbic atrau 21.000 persones a Santa Coloma de Gramenet

barcelona
Ramon Coll
Arqueòleg. Autor d’ ‘El santuari ibèric de la cova de les Encantades del Montcabrer’

“La cova de les Encantades és l’únic santuari dels laietans”

PREMIÀ DE MAR
MÚSICA

Documenten les intèrprets no vocalistes de les formacions de ball dels anys 30

GIRONA

Un concurs de curtmetratges amb mòbil al festival de cinema de Blanes

blanes