cultura

música

concert

Quim Castelló porta al Sunset el seu projecte de ‘funk' fusió

El bateria de Cantallops actuarà el 10 de febrer al club gironí amb el sextet QC Project i Sandra Fern com a veu convidada

Ha completat la seva formació a França, Holanda i els Estats Units

Nascut en una família de músics, Quim Castelló (Cantallops, 1991) ha conegut des de molt petit els escenaris. Aquest jove bateria altempordanès, format a l'Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc), ha completat els seus estudis musicals a França, Holanda i els Estats Units. Aprofitant que acaba d'arribar de Nova York per passar uns dies a Catalunya, el divendres 10 de febrer presentarà la seva banda de funk fusió, el QC Project , en un concert al Sunset Jazz Club de Girona (23 h, 5 euros).

De fet, el QC Project va néixer com el seu projecte de final de grau a l'Esmuc, fa un parell d'anys, i ja s'ha presentat en directe a l'Auditori de Barcelona i al festival Elmini d'Olot. En el concert de la setmana vinent a Girona, Quim Castelló tocarà acompanyat pels músics Leo Torres, trompeta; Josep Valldeneu, saxo; Kimi Saigi, teclats; Guillem Torà, guitarra, i Pep Colls, baix. En alguns temes, el QC Project estarà reforçat també amb la cantant gironina Sandra Fern, solista de Gospel Viu Choir i veu de Bourbon, entre altres formacions.

Quim Castelló combina en el repertori del QC Project composicions pròpies –Texas blues i Have a good funk– amb arranjaments molt personals que donen una nova dimensió a temes de Snarky Puppy –la potent banda texana, liderada pel baixista Michael League, que torna a estar nominada als Grammy després d'haver-ne guanyat dos– i a clàssics de Stevie Wonder i Michael Jackson, com ara Billie Jean. De fet, Castelló també forma part d'una banda d'homenatge a Michael Jackson, I Want You Back, i d'un altre grup de versions amb un repertori més ampli, Radiohits.

“Com a bateria, la part rítmica sempre és important en les meves composicions, tot i que jo componc habitualment amb el piano. En qualsevol cas, per a mi el ritme sempre és fonamental”, explica Castelló, que fusiona en la seva coctelera sonora elements del funk, el jazz, el blues, el soul, el hip-hop i altres estils que es poden emmarcar dins l'ampli concepte de black music. La seva visió musical és tan àmplia i lliure de prejudicis que el QC project pot integrar sense problemes els èxits atemporals de tota una icona del pop com ara Michael Jackson en un context jazzístic –ja ho va fer Miles Davis–, marcat sempre, això sí, pel groove ballable del funk.

LA FRASE

Jo componc habitualment amb el piano, però per a mi el ritme sempre és fonamental
Quim Castelló
bateria, líder del qc Project

Una quinzena de concerts al Sunset

El Sunset obrirà aquest dijous la programació del febrer amb el trio de funk Electric Cheese, format per Albert Oliva (veu i guitarra), Jordi Ruiz Popi (baix) i Àngel Abad (bateria). Dissabte vinent, hi actuarà el David Mengual Slow Quartet, amb la cantant Carme Canela. Entre la quinzena de concerts que el Sunset ha programat per al febrer hi ha també els de Playground, amb Clara Luna i Vicenç Solsona, el dia 9; Shu Shu, liderat per Dave Wilkinson, el dia 11; Tanghoyde, el 16; l'estrena de White Pepper de Nito Figueras i Laura Simó, el 18; Martín Leiton Trio, el 19; Pol Cruells, el 23, i Michael Olivera Group, el 25.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA