cultura

IMAGINACIÓ

Superherois amb DO reusenca

Pedro Marchán crea personatges com ara el General Plim o la Doctora Fortuny

Els reunirà en una sèrie d'històries ambientades a Reus

Reus ja pot presumir de tenir els seus superherois de còmic. La capital del Baix Camp és ara al mateix nivell que altres urbs, fictícies o no, com ara Gotham o Metròpolis, que acull bons i dolents en lluita contínua. Amb l'objectiu “d'omplir un buit” cultural i divertir-se, el reusenc Pedro Marchán ha creat els ReusMen, una colla de personatges units per la seva estima als ciutadans ganxets i la voluntat de fer regnar la pau i la justícia. El projecte el va iniciar anys enrere i el va deixar aparcat per altres feines, tot i que, d'un temps ençà, l'ha recuperat amb l'objectiu de fer-lo realitat en uns mesos en format webcòmic.

Inspiració americana

Marchán, que s'ha format a Barcelona i ja ha fet diversos treballs en el món del còmic, s'ha inspirat en les historietes de les principals editorials americanes. “Sempre em van agradar molt i he decidit traslladar-les a la nostra ciutat”, descriu, amb la intenció d'atraure també lectors de fora. “Tots els capítols s'acaben sempre amb un annex didàctic que explica de manera amena un fet de la història reusenca per donar-la a conèixer”, comenta. Els herois ganxets tenen un líder, el General Plim. “És com una mena de Capità Amèrica, el més llest i el més hàbil”, diu.

Al seu costat, hi ha altres personatges, com ara la Doctora Fortuny o l'Àliga, que l'ajudaran en el seu duel contra el dolent de torn. “És una mena d'homenatge a l'Inspector Gadget. D'entrada, només se li veurà una mà o mig braç i, a poc a poc, s'aniran descobrint més coses sobre la seva identitat”, avança. D'aquesta manera, Marchán espera tenir llestes unes quantes entregues dels seus ReusMen en el termini aproximat de “tres o quatre mesos”. Publicarà les històries al web perquè no té prou recursos per finançar-ne una edició limitada en paper, quelcom que no lamenta. “Al web es pot arribar a molta més gent, segons com”, matisa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Edicions de 1984 publica la ‘Poesia completa’ de Ventura Ametller

Barcelona

El jove i femení batec del bosc literari

Barcelona
CINEMA

El cinema de l’absurd de Quentin Dupieux obre Canes

Barcelona
cultura

El muralista Mohamed L’Ghacham integra el cartell de les Santes 2024 al seu barri

mataró
CIRC

Nou de cada deu espectacles de sala han exhaurit localitats al Trapezi

BARCELONA
TEATRE

El TNC produeix la darrera farsa dels VVAA: una festa amb Britney Spears “de tòtem”

BARCELONA
ART

El museu Morera de Lleida rep 13.500 visitants durant el mes de portes obertes

LLEIDA
Cultura

Mor l’actriu especialista en escenes aquàtiques Susan Backlinie

festival

Barcelona Poesia, amb tot de gestos quotidians

Barcelona