cultura

El Mas del Vent de Palamós reforça l'aposta pel territori

Aquest any es doblarà el nombre de visites i es vol reforçar el lligam amb l'entorn

A banda de la programació, el catedràtic d'història Eduard Carbonell prepara un llibre sobre el claustre

L'imponent claustre del Mas del Vent de Palamós va ser l'escenari ahir de la presentació de la programació d'activitats que ha preparat la plataforma Focus Engelhorn. Una proposta que té tres grans elements: obrir encara més el Mas del Vent a la societat, doblant el nombre de visites guiades, i així arribar al centenar de persones; implicar-se en activitats culturals, i, finalment, la propera edició d'un llibre sobre la història de la investigació que va fer el catedràtic d'història Eduard Carbonell per datar el popular claustre, fins fa poc desconegut per a molts.

Pel que fa a les visites al claustre, aquest any se n'han programat vuit. Aquesta activitat tindrà lloc durant els mesos de març, abril, octubre i novembre, i continuaran sent gestionades des del Museu de la Pesca. Aquestes visites estan programades per a grups de com a màxim 25 persones adultes i 10 menors. Això sense tenir en compte les escoles, perquè només el curs passat 237 alumnes dels cursos de P5 i segon de primària van poder gaudir de la visita al Mas del Vent amb un recorregut guiat i pensat especialment per a les edats d'aquests alumnes, que els va permetre conèixer els diversos elements escultòrics i patrimonials d'aquest espai.

Victoria Nel Engelhorn va remarcar ahir que la plataforma és una iniciativa per relacionar amb activitats paisatge, patrimoni i cultura. La programació que s'ha preparat per a aquest any inclou una exposició de l'artista Medina-Campeny (abril-octubre); la preestrena del documental La Pemba torna a Goli, un documental que narra les vivències d'una xerpa de l'Himàlaia que es va instal·lar fa anys a Taradell (Osona); diversos itineraris per la zona, molt relacionats amb la producció vitivinícola que es fa a les propietats Engelhorn, o la presentació d'un estudi sobre els llevats del vi natural, que moderarà el gastrònom Salvador Garcia-Arbós i que presentarà Pep Trallero. També es preveuen espectacles de dansa, la tercera Nit Solidària de la Costa Brava –que aquest any estarà dedicada als artistes outsider– i la jornada Focus d'Infiltració, que relaciona l'arquitectura, la tecnologia i la naturalesa al Celler Brugarol.

Un plat fort

Però el que no deixarà indiferent, especialment els especialistes, serà la presentació, el novembre vinent, del llibre que prepara el catedràtic d'història de l'art Eduard Carbonell, responsable precisament de redactar l'informe que va determinar que el claustre del Mas del Vent no és medieval.

Actualment està ultimant aquest llibre, que editarà Focus Engelhorn, en què es donen els detalls d'aquella investigació que seguia les tesis de la Generalitat.De fet, l'objectiu és aportar informació sobre l'origen i la construcció del claustre, adquirit pel col·leccionista Hans Engelhorn i traslladat a finals dels anys cinquanta de Ciudad Lineal a Palamós. Carbonell va ser director del Museu Nacional d'Art de Catalunya entre el 1994 i el 2005.

LA FRASE

El nostre objectiu és treballar per integrar paisatge, patrimoni i cultura en aquest projecte
V
Victoria Nel Engelhorn
Focus engelhorn


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic