cultura

música

doctor music festival

Doctor Music confirma les dates del retorn del festival

Els organitzadors no avancen noms dels artistes que hi seran, però asseguren que el cartell mantindrà el nivell de referència mundial

Serà una esdeveniment multidisciplinar i el cuiner Albert Adrià hi obrirà un espai de menjar

Ja hi dates: 12, 13 i 14 de juliol del 2019. “El festival de la vaca” tornarà a omplir les valls d'Àneu més d'una dècada després de la primera edició del Doctor Music. Un acte glamurós ahir al Soho de Londres, en concret al Groucho Club de Dean Street, va servir per confirmar una notícia que ja feia setmanes que estava agafant forma. De moment no s'ha revelat cap nom dels grups que seran en el cartell de l'esdeveniment musical, però Doctor Music preveu tornar a portar artistes de fama internacional al Pallars i, amb els músics i les bandes, s'espera també l'arribada d'una multitud de gent similar a la que, de manera ininterrompuda, va omplir les valls del Pirineu els estius de 1996 a 1998. Serà un esdeveniment multidisciplinar, obert a diverses àrees de la innovació. Ha confirmat la seva presència el cuiner Albert Adrià. “És la primera vegada que un dels xefs més premiats del món decideix tancar temporalment el seu restaurant i instal·lar-se al recinte d'un festival de música i cultura”, diu l'organització.

Doctor Music treballa amb un elàstic marge de temps perquè la que ha batejat com a “reincarnation edition”del festival es durà a terme d'aquí a disset mesos. Més enllà de ser una estratègia de màrqueting que garanteix una bona de colla de mesos per a què se'n vagi parlant, el fet de presentar el festival amb tanta anticipació és conseqüència directa de la dificultat que comporta preparar un esdeveniment que, en les seves edicions primigènies, va arribar a concentrar més de 30.000 persones. El desafiament serà ara igualar aquell èxit. “Aquesta vall és la casa on vàrem néixer. Volem veure-la sempre com un lloc bonic i pròsper per als seus habitants i per a qui la visiti”, expliquen els organitzadors. Els abonaments tindran un preu de sortida de 175 euros.

El festival del 2019 estarà organitzat per In Cow We Trust (En la vaca confiem), una empresa filial de Doctor Music que ha estat creada expressament per coordinar l'organització d'aquest esdeveniment. Txema Arnedo, un exalt càrrec de Microsoft, és la persona que dirigeix el projecte.

LA DATA

12.07.19
És el dia que començarà la Reincarnation Edition del festival que organitza Doctor Music.

De les valls d'Àneu a Astúries

El festival Doctor Music va ser un dels primers esdeveniments musicals per a multituds que s'organitzava a l'Estat espanyol. L'any 1996, entre el 12 i el 14 de juliol, 25.000 persones van apilar-se a Escalarre per assistir als concerts que oferien artistes de fama internacional. Hi eren, entre d'altres, David Bowie, Suede, Blur, Sepultura, Lou Reed, Iggy Pop i Bad Religion. Per a molts dels qui hi van anar, les valls d'Àneu eren un indret ben desconegut i els organitzadors del festival incloïen una minuciosa explicació de l'itinerari per poder arribar als prats on s'havia muntat el megaespectacle:“El Festival se celebra en una plana denominada de Santa Maria, al costat del petit poble d'Escalarre. No intentis buscar-ho en els mapes perquè no hi apareix.”

L'èxit del primer any va esvair els temors que havia generat, entre una part important dels residents, una assistència tan massiva de gent. Va ser una injecció de diners per a la comarca i l'esdeveniment es va repetir els anys 1997 i 1998. Després d'una pausa d'un any, el 2000 el festival va tornar, però va canviar de lloc. Es va traslladar a Astúries i va ser un fiasco.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.