cultura

Festes i tradicions

carnaval

Color, música i gentada

fantasia Prop de 30.000 persones viuen a Tarragona un carnaval amb els contes i superherois com a protagonistes de part de les temàtiques la concubina La comparsa de la reina va circular sense música a causa d'una avaria

Plomes, lluentons i coreografies assajades al detall van protagonitzar ahir la Rua de l'Artesania de Tarragona, formada per uns 3.000 participants. L'acte més esperat del carnaval va arribar amb 26 comparses que ho van donar tot per fer gaudir a milers d'espectadors. Les comparses van sortir des de l'avinguda Ramón y Cajal, van deixar de banda les coques de la rambla Nova per enfilar-se cap a l'avinguda Catalunya, nou punt d'arribada del carnaval.

Per fi, els tarragonins van veure els Jocs Mediterranis, però no els de Tarragona 2018, sinó els jocs de disfresses i balls de la comparsa Aerodance. També van viatjar al passat veient els vikings de Som i Serem, els indis i, fins i tot, els balls country i els vestits de saló a càrrec d'Aquí hi ha Marro. Els espectadors de la rua també van reviure l'època de les vedets espanyoles dels anys 60, o fins i tot la mitologia dels homes llop.

Els contes de fantasia infantil van ser una de les temàtiques més utilitzades, encarnant la reina de Cors o el barret d'Alícia en el país de les meravelles, com també el carruatge daurat de la ventafocs de Cromatic Fusion, la guanyadora de la disfressa d'or. El públic animava l'àliga de Fotem-li Canya i les capes de Batman de Colours Fantasy, que van recrear els personatges dolents dels còmics del superheroi de Gotham. Com és tradicional, la Rua de l'Artesania va acabar amb els seguicis del Carnestoltes i la Concubina. La reina va protagonitzar la nota negativa de la jornada ja que la seva comparsa, Disc 45, va haver de circular sense música ni llum a causa d'una avaria.

Com a novetat, les dues comparses guanyadores rebran 800 i 500 euros.

LA XIFRA

26
comparses
van sortir a la Rua de l'Artesania, que va finalitzar el seu itinerari a l'avinguda Catalunya.

LA DATA

28.02.17
Dia
del veredicte del concurs de comparses i del lliurament dels guardons, penons i cremalleres.

El carnaval encara continua

La rua de lluïment sortirà avui, a les set de la tarda; una cita on les comparses més espectaculars portaran les millors gales amb les millors disfresses d'aquest carnaval. Demà serà el torn del 12è Certamen de Drag Queens & Drag King, al Teatre Metropol, on també es representarà el judici del rei Carnestoltes. L'espectacle començarà a les nou i es preveu que finalitzi cap a quarts de dotze de la nit per, a continuació, obrir pas a la festa Drag Queen que s'organitzarà al Totem Cafè.

El dimarts, 28 de febrer, al matí, la Mascarada del Dol i dels Ministrers del Camp i del Llamp faran el recorregut des de l'antic ajuntament fins a la plaça la Font per acabar al mercat Central compartint amb tothom el moment més trist: la mort del Carnestoltes. A la tarda, es durà a terme el lliurament del testament a Llucifer, el notari reial, i després de la lectura d'aquest, l'enterrament de la sardina amb la crema del ninot, la ninota i la bota encesa pels cremallers. Com a cloenda, es procedirà al veredicte del concurs de comparses i lliurament dels guardons, penons i cremallers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia