cultura

educació

jove parlament europeu

L'institut Sobrequés ha tornat a ser la seu del Jove Parlament Europeu

Des de dijous i fins ahir, 85 alumnes de secundària representants de sis països han participat en unes jornades que imiten un veritable Parlament

Uns 85 alumnes de tot Europa, 25 de l'institut Santiago Sobrequés –que cursen 4t d'ESO i primer de batxillerat– han participat des de dijous en les jornades EEYP (Erasmian European Youth Parliament) , que ha organitzat per segona vegada aquest centre educatiu gironí. L'EEYP és una organització amb seu a Rotterdam que pretén connectar joves de tot Europa per crear solucions als diferents problemes que poden presentar-se a la UE.

Ahir va tenir lloc la cloenda, a l'espai CaixaForum de la Fontana d'Or, l'anomenada General Assambley, on els participants van posar en comú les resolucions que aquests dies han estat debatent en diferents comitès (afers exteriors, economia externa, economia interna, innovació, constitució i seguretat, educació i treball, migració...). Els joves van debatre en anglès i van defensar les seves idees amb arguments a favor o en contra, fins a trobar la resposta que satisfés les preguntes que els altres grups plantejaven. Tot amb la pretensió d'imitar un parlament de veritat.

En la trobada d'aquest any el tema s'ha centrat a oferir una visió d'Europa des de les regions i veure què poden aportar al conjunt de la comunitat europea. Les conclusions, a més, s'entregaran per escrit a la secretària d'Afers Exteriors i de la Unió Europea, Maria Badia, que va presidir dijous l'acte inaugural de les jornades.

La valoració feta pels organitzadors és d'allò més positiva perquè, com destaquen les professores i coordinadores del projecte, Anna Sagrera i Pilar Font, “el projecte és pedagògic i totalment apolític”, i està enfocat a “promoure el debat, l'autonomia, el raonament i l'opinió pròpia d'uns alumnes que, a més, s'han d'expressar en anglès”. I, a més a més, fomenta el contacte entre joves de diferents països.

L'EEYP sol celebrar dos congressos, en ciutats com ara Braga, Rotterdam, Hamburg, Praga, Torí, Anvers i Davos, a més de Girona.

LA DATA

2008
és l'any en què es va fundar l'Erasmian European Youth Parliament (EEYP) a la ciutat holandesa de Rotterdam.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia