cultura

Moda

I els focus, cap a Meryl Streep

Meryl Streep es va convertir en una de les protagonistes de la catifa vermella sense ser, ni de bon tros, una de les més ben vestides. L'actriu era buscada perquè Karl Lagerfeld havia acusat el seu equip d'anul·lar l'encàrrec que li havia fet d'un disseny a mida regalat de Chanel valorat en 100.000 dòlars perquè una altra firma li pagava un extra per lluir el seu disseny. Una enfadada Streep ho va negar tot i ahir el Kaiser li va demanar disculpes al·ludint a una confusió pròpia d'una xerrada informal.

Però el mal ja estava fet. L'actriu “sobrevalorada” segons Donald Trump, que va posar-se un Elie Saab de lluentons avorrit (res a veure amb el seu personatge Florence Foster Jenkins) i no es va parar a la catifa vermella, no va poder eludir el comentari irònic de Jimmy Kimmel. “El vestit és d'Ivanka Trump?”, li va deixar anar el presentador, en una broma triple relacionada amb la polèmica que manté amb el president dels EUA des dels Globus d'Or, amb Chanel i també amb la retirada dels dissenys de la filla de Trump d'uns importants magatzems, cosa que potser li faria necessitar publicitat.

Precisament, el màrqueting que va tenir en la gala Ivanka no va ser la millor, ja que la supermodel Karlie Kloss, casada amb un germà del seu poderós marit, va aparèixer amb un llacet blau a favor de l'associació pro-drets civils ACLU. També el duia la nominada etíop-irlandesa Ruth Negga al seu Valentino vermell i sensual fet a mida per Pierpaolo Piccioli. També era vermell l'Armani Privé de Viola Davis (amb escot a les espatlles), una marca que va firmar dos dels dissenys més bonics de la nit, el brodat amb estampació oriental de Nicole Kidman (nominada pel paper de mare adoptiva d'un nen de l'Índia) i l'impecable chic francès combinat amb glamur de Hollywood d'Isabel Huppert, un exemple de com anar divina als 64 anys.

I és que els brodats i les tonalitats clares que recorden de lluny Carole Lombard o Claudette Colbert van triomfar en una nit en què Jessica Biel es va vestir d'estatueta d'Oscar per ballar amb Justin Timberlake i Emma Stone va apostar pel xarleston amb un vestit que “és per ballar, és francès i té serrells”, deia feliç. Era un homenatge a La la land, tot i que en el film els vestits són coloristes i molt més anys 50. La millor actriu de l'any va vestir l'últim disseny per a una catifa vermella Givenchy firmat per Ricardo Tisci, l'home a qui adoren Madonna i Rihanna i que acaba de deixar la casa parisenca.

Entre els dissenys que agraden als experts de moda però menys al gran públic hi ha el Gucci daurat i setanter de Dakota Johnson, els impecables volants de la mateixa firma de la camisa de RyanGosling i el blanc de lluentons curt amb cua de Naomi Harris, la primera creació per a una catifa vermella de Raf Simons com a cap creatiu de la firma Calvin Klein (abans ho era de Dior).

Hi va haver també negres que no passaran a la història: l'Elie Saab de Janelle Moane era espantosament maximalista, el Gucci de Salma Hayek li marcava uns pits d'hostalera i el Vuitton d'Alicia Vikander la feia gran. Scarlett Johansson duia un pentinat de tupè impactant que desentonava amb el seu Azzedine Alaïa efímer, i Halle Berry, sexy dins d'un Versace discotequer, va alliberar el seu cabell estil afro en una gala que aquest cop sí que va ser #soblack.

I per acabar, un altre toc de Karl Lagerfeld, perquè el sempre potent vestint Pharrel Williams, que acaba de ser pare de trigèmins, es va deixar vestir i enjoiar pel cap de Chanel com si fos el seu àlter ego.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Fonso Castillo publica ‘Las ganas de verte’, una cançó per afrontar una pèrdua

girona
TEATRE

Carme Sansa capitalitza un drama sobre l’empatia entre jueus i palestins

BARCELONA
Cultura

Mor Juan Brujo, líder de la banda d’extrem metal Brujería

patrimoni

La Sagrada Família escalarà l’any que ve els 172’5 metres

Barcelona
cultura

El festival Premià del Mal reunirà escriptors de novel·la negra i criminòlegs

premià de mar
Lluís Riera
Novel·lista

“Volia escriure un ‘thriller’ negre i cru ambientat a la Catalunya interior”

Barcelona
MÚSICA

Músics d’Els Pets, Umpah-Pah, Sopa de Cabra i Lax’n’Busto homenatjaran Marc Grau

barcelona
CRÒNICA

Lucia Fumero enamora a Vic amb el seu ‘Folklore’

art

Sala Dalmau, 45 anys i com el primer dia

barcelona