cultura

Municipal

La cultura popular reclama una seu cèntrica a Terrassa

La coordinadora dels grups creu que l'antic Acondicionamiento serà bo per assajar, però vol un local a l'illa de vianants per al museu

L'Ajuntament escoltarà, però recorda que hi havia consens

La Coordinadora de Grups de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Terrassa, creada el 2010 amb l'afiliació d'una trentena d'entitats, i que des dels inicis reclama un local per fer-hi un centre de cultura popular, considera que l'equipament de l'antic Acondicionamiento Tarrasense que els proposa l'Ajuntament, que haurien de compartir amb l'actual alberg d'acollida L'Andana, la Cooperativa Teixidors i l'espai de creació Associació de Circ Tub d'Assaig 7.70, no serà prou cèntric per donar visibilitat i atreure l'atenció de visitants per situar-hi l'espai d'exposició d'imatgeria, fer-hi actes –conferències, exposicions, debats–, la seu de la coordinadora i espais didàctics de difusió, entre altres. Per això reclamen, a través d'un comunicat, que es busqui una ubicació dins l'illa de vianants que suposi una continuïtat natural del passeig dels terrassencs i dels possibles visitants de fora i que “permeti treure la cultura popular al carrer”. Com a referents posen La Troca de Granollers o la Casa dels Entremesos de Barcelona.

La coordinadora considera que l'edifici històric de l'Acondicionamiento, de propietat municipal des del 2006, situat al passeig 22 de Juliol, és massa lluny del centre i “del circuit natural de vianants”, i només pot ser idoni per a la “funció d'assaig i reunió per a les entitats”. I demanen que s'explorin les possibilitats d'instal·lar el centre de cultura popular a la zona del Vapor Gran, que es vol dinamitzar i que, en un futur, pot incorporar la peça del Vapor Ros –l'antic propietari el va cedir a la Generalitat–; l'antiga Casa Mariano Ros, propietat de la Fundació Sant Llàtzer i que va ser el Casal Anna Murià. També proposen la Masia Freixa, que la coordinadora havia descartat d'inici perquè la considerava petita.

El tinent d'alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado, ha mostrat sorpresa per la petició perquè “n'hem parlat molt i donàvem per fet que estava consensuat”, afirma. Amb tot, ha convocat la coordinadora i altres entitats a una reunió el 9 de març per parlar del projecte i les obres de l'Acondicionamiento, recordant que ja hi ha un pla d'usos aprovat que inclou una part expositiva i una de pragmàtica de la cultura, i fins i tot la ubicació de l'àrea municipal de Cultura, i ja hi han invertit 800.000 euros. “Estem oberts al diàleg”, però censura que s'hagin assabentat de la petició pels mitjans, tot i que la coordinadora assegura que fa un any que els van explicar les línies generals del projecte “sense gaires concrecions” i que la idea d'una ubicació més cèntrica l'han “manifestat als responsables municipals en diverses ocasions”.

Aguado reclama “una mirada de ciutat a tots el nivells” i adverteix que no hi ha edificis amb tants metres i que suportin aquest projecte de manera sostenible, però té clar que si la majoria de grups, i no només la coordinadora, ho volen “parem màquines”.

LA FRASE

Des del 2011 que en parlem i no s'havien manifestat. Donàvem per fet que estava consensuat
Amadeu Aguado
tinent d'alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la ciutat

LA XIFRA

800.000
euros
ha invertit l'Ajuntament en les obres de millora i adequació de l'antic Acondicionamiento.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

El Bòlit de Girona dona vida i visibilitat a l’aire

Girona
Festival

Neix De Soca-rel, festival literari de la llera del Ter

Barcelona
llibres

Josep M. Quintana novel·la el desterrament de Nahmànides

Girona
arts escèniques

El festival Moujuïc portarà nou propostes de dansa al Castell de Montjuïc

BARCELONA
EQUIPAMENTS

El Museu Pau Casals defensa a Portugal la seva nominació com a millor museu europeu

EL VENDRELL
CULTURA

Mor l’escriptor Paul Auster, un dels grans referents de la literatura nord-americana

cinema

Naomi Kawase, la germana japonesa de Lluís Miñarro

Barcelona
David Verdaguer
Actor

“Les persones no som planes, som polièdriques”

Barcelona
MÚSICA

Pérez Treviño desxifra en un llibre el ‘misteri’ del pianista Josep Colom

BARCELONA