Cultura

El nou museu serà al castell de Falset

El nou equipament fusionarà el món del vi amb el patrimoni i la història

Les portes del castell de Falset s'han tancat perquè es reconverteixi i sigui un museu patrimonial de caràcter local que el municipi no té des de l'any 1990. Aquest nou espai combinarà l'oferta museogràfica al voltant del món del vi, tal com s'ha fet fins ara, amb la novetat d'oferir també la funció de Museu de Falset, dedicat a divulgar el patrimoni i la història de la localitat. Està previst que s'inauguri a l'agost, per la festa major.

La reobertura del Museu de Falset és una assignatura pendent del municipi, ja que s'ha anat endarrerint des del seu tancament. Està previst que, en aquest nou espai, s'hi puguin exposar algunes de les peces que hi havia a l'antic museu i que pertanyen al fons del Centre d'Estudis Falsetans. Tot i així, el projecte del castell es definirà en funció del nou pla director, que es troba en fase de redacció després del conveni que van signar l'alcalde, Jaume Domènech, i el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet. La Diputació subvencionarà el consistori amb 18.000 euros.

Crònica
Música

Casals i Vivaldi contra el terror

Dijous va ser una nit especial amb l’actuació de Sarah Chang a l’Església del Monestir de la Porta Ferrada. Ho va ser perquè el públic, que omplia a vessar la sala, encara estava astorat pels atemptats...

St.Feliu Guíxols
 
Crònica

Art contra la barbàrie

Peralada
 

Electronic Sunset tanca la Porta Ferrada amb Claptone i Miss Kittin

st. feliu de guíxols / roses
 

L’escultura estilitzada de Gómez Ascaso, a Calonge

Calonge
 

Xavi Vidal celebra a Llafranc 30 anys de música

llafranc
 
la crònica

Cançons antigues per a una pau possible

 

Enyorat Groucho

Barcelona
 
cultura

Curs de Coneixença de Catalunya Nord a la UCE

prada de conflent
 
música
novetat discogràfica

Rita Valero: “A ‘Contigo’ he trobat el meu estil”

palafrugell