cultura

videojocs

Una petita obra mestra

Han passat cinc anys des de l'últim lliurament original de la saga The Legend of Zelda per a una consola de sobretaula. Però és ara, amb The Legend of Zelda: Breath of the Wild, que la sèrie pateix un canvi complet. Un canvi a millor, amb un apartat tècnic brillant, una història captivadora i una banda sonora de cinema. Tot això en un videojoc llarg. Molt llarg. Que ens farà passar molt temps als comandaments de la consola.

Acompanya Link per un enorme Hyrule. Potser el mapa més gran de la sèrie. Haurem de lluitar contra despietats i terribles enemics i caçar perilloses bèsties. Alhora, haurem d'obtenir ingredients amb què preparar elixirs i menjars amb els quals poder mantenir-nos i sobreviure en la titànica aventura que ens espera.

Com és habitual en la sèrie Zelda, haurem de resoldre alguns puzles que ens ajudaran a aconseguir alguns objectes que ens facilitaran acabar la missió. Això sense oblidar-nos de les habituals trampes que haurem d'evitar. Els diferents uniformes que tindrem a la nostra disposició van més enllà d'un mer canvi estètic, ens ajudaran en l'aventura, com ara per adaptar-nos als diversos canvis climàtics. També ens facilitaran habilitats en moments concrets, com ser més ràpids o silenciosos.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild és una petita obra mestra. Un exemple del perquè el món dels videojocs és art amb majúscula. I d'això, la companyia japonesa en sap molt. El joc és compatible amb les figures amiibo i és el primer videojoc de Nintendo que ens permetrà utilitzar els nous models que acompanyen el llançament de la consola Nintendo Switch. Nintendo no podia haver escollit un millor videojoc amb el llançament de la seva nova consola.

Un títol molt complet, que ens sorprèn cada vegada que hi juguem, que ofereix una qualitat insuperable i que ens acompanyarà durant molt de temps. Si un videojoc es mereix una nota de 10 és, sens dubte, aquesta última entrega de la saga de Zelda. La millor manera de treure-li tot el suc a la nova Nintendo Switch o per donar-li una nova vida a l'oblidada Wii U.

THE LEGEND OF ZELDA: BREATH OF THE WILD
Distribuïdora: Nintendo Gènere: Aventures Plataformes: Nintendo Switch i Wii U Edat: +12


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic