cultura

Els clàssics, per impulsar la cultura

Fa 95 anys, Francesc Cambó va proposar-se crear una col·lecció de clàssics grecs i llatins en català. L'objectiu, clarament, era difondre la cultura i la llengua catalanes per impulsar també la societat del país. Així va néixer la Bernat Metge.

Ara, quan manquen cinc anys per al centenari de la col·lecció, el grup cooperatiu SOM–propietari d'Ara Llibres i de la revista Sàpiens, entre d'altres–, amb el suport de la fundació bancària La Caixa, pren el lloc de l'Institut Cambó –que fins ara se n'encarregava– i agafa el lideratge de la Bernat Metge.

“Quan vam acceptar el projecte vam sentir el pes de la història. Som conscients que tenim a les mans el gros del treball de grans intel·lectuals del nostre país”, va declarar ahir en conferència de premsa Joan Carles Girbés, director editorial d'Ara Llibres, poques hores abans de la festa de presentació al CaixaForum.

Actualment la Bernat Metge té mig miler de subscriptors. Ara, un dels objectius és incrementar-ne el nombre. “Sabem que és un gran repte, però la base de la Bernat Metge han estat en gran part els seus subscriptors”, va dir el director de l'Ara Llibres.

La col·lecció, que de moment consta de 417 obres, s'ampliarà amb quatre títols anuals. Els dos primers–el volum sisè de Les Tragèdies d'Eurípides i el primer volum de Les Argonàutiques de Valeri Flac– es podran trobar a les llibreries a partir del mes de maig.

“L'ambició que va tenir Cambó a l'hora de crear la col·lecció ha de tornar a ser present en nosaltres. Només tindrem país si som capaços de mirar alt i de preguntar-nos cada dia què aportem al món”, va concloure Oriol Soler, el president del grup SOM.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia