cultura

Teatre

Dalí desinhibit

L'actor Sergi López farà temporada nou setmanes al Teatre Poliorama alternant els espectacles ‘Non solum' i ‘30/40 Livingstone'

El nou treball del duet vincularà el futbol amb el diàleg com a punt d'inici de la democràcia

“El fet creatiu és ajuntar dos elements que no tenen res a veure”, reflexiona l'actor Sergi López. Ho és Non solum (estrenat el 2005), que pretenia presentar un home que parlava sol i que cantava boleros, o 30/40 Livingstone (2011), en què arrenca de dos homes que es troben i un es mira l'altre com si fos un animal per a un documental de la BBC. Ara, per primer cop, presenten les dues obres juntes. Té sentit, segons Sergi López i Jorge Picó, perquè l'una ressona en l'altra. Són un díptic que mai s'havien enfrontat juntes. La temporada arrenca aquest dimecres i s'allarga durant nou setmanes. 30/40 Livingstone, que només es va veure breument al Lliure, s'intercala entre Non solum, que va fer temporada al TNC i també al Poliorama. Joan Lluís Bozzo, director de Dagoll Dagom i membre de Tr3sx3 que programa el Poliorama i el Victòria, anuncia que la sala convida que els espectadors experimentin aquest diàleg dels dos espectacles oferint una promoció per veure-les aquests dies. A França, els vinculen amb el surrealisme de Dalí, sense manies. Non solum no és pas un home sol i la de Livingstone va molt més enllà del saló del caçador. Juntes es troben i s'expliquen millor, diuen els ajutors i actors.

A Sergi López li encanta dir que els seus espectacles són molt fàcils de gaudir i molt difícils d'explicar per la seva trama, sempre en codi d'humor, però d'una narrativa austera: aquest format implica que el públic estigui plenament connectat i actiu per entendre el món entre irònic i oníric. Picó i López van coincidir a l'escola Lecoq de París. Mantenen el seu gust per un treball físic, d'experimentar i construir a escena, sempre procurant anant a la síntesi. Es treballa l'humor però hi apareix constantment una manera d'entendre la vida,d'afrontar-la que li dona un cert aire polític, de compromís social. Amb el treball a l'escena s'arriba al paroxisme: com que el monòleg Non solum sigui un homenatge al diàleg o que l'obra de dos actors sigui un cant al monòleg (un d'ells intervé en format de cérvol inquiet amb ganes de comunicar-se amb un urbanita esgotat de ciutat). La breu estada de 30/40 Livingstone (han fet més de 200 funcions, principalment a França) serà compartida: López actuarà amb Picó i també amb David Climent (Loscorderos). El duet López/Picó planteja ja un tercer treball en què el diàleg i la democràcia toparà amb el futbol. L'art és una maionesa especial als ulls del duet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.